6 entry daha
  • aljazeera turk'te bugün şöyle bir röportajı yayınlanmış yıldırım beyazıt üniversitesi akademisyeni eski aym raportörü. adını bile duymadım daha önce. ciddi ciddi okudum hepsini ve şıp diye bir başka kifayetsiz muhterisle karşı karşıya olduğumuzu anladım. te allaam.

    kuvvetler ayrılığının türkiye'de imkansız olduğunu, çünkü bu kavramın demokratik ülkelerde işlediğini ve türkiye'nin yapısal olarak demokratik olamayacağını söylüyor. sonrasında "e nasıl bir model var kafanızda o zaman?" sorusu geliyor normal olarak. cevabı bonba gibi bişey. ne kadar da okumuş çocuk, ne kadar da bilimsel konuşuyor! hikmetli biriymiş, aferin.

    "sistemi böyle tüm yapı taşlarıyla kafamda kurmuş değilim açıkçası. sadece şundan eminim, bir kuvvetler birliği modeli olursa bunun denetim mekanizmasının çok güçlü olması lâzım. ve seçilmiş başkanın azledilebilmesinin de mümkün olması lâzım. böyle her tarafa hâkim bir diktatör havasında da olmaması lazım. benim buna sıcak bakmamın nedeni, aksinin hiç bir koşulda mümkün olmadığını düşünmem. tek seçenek kuvvetler birliği gibi görünüyor bana. kuvvetler birliğini temsil eden kişinin de hikmetli biri olması gerek. bu sadece benim görüşüm değil platon da aristo da bunu söylüyor."
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap