56 entry daha
  • vatandaşın götüne don alacak parası yok sanırım ondan dolar satamıyorlar.

    popülizm kokuyor şu yazdığı farkındayım ama değil. türkiye'de kayıtlı 12 milyon işçinin %50'si asgari ücretle çalışıyor. 2,4 milyon sigortasız yani kayıt dışı olarak tam zamanlı çalışanın yüzde 68’i (1,6 milyon kişi) asgari ücret ve altında ücret kazanıyor. 34 oecd üyesi ülke arasında türkiye 12.6 katlık gelir farkı ile gelir dağılımı eşitsizliğinde beşinci sırada yer alıyor. avrupa birliği üyesi ülkeler arasında ise türkiye bu adaletsiz yapısıyla birinci sırada.

    yani özetle millet aç amk, aç. öyle ajitasyon, abartma, laf olsun diye konuşma falan değil. alenen olduğu gibi aç. üstelik bu aç milletin sırtına yapışmış keneler gibi kanını içen doymak bilmez şerefsizler de var. parayla para kazanan, makamını suistimal eden, rant ile rüşvet ile semiren kupon arazi peşinde koşan bu insan suretli para sayma makineleri bir de utanmadan bu memleketin insanına ahlak öğretmeye, doğruyu göstermeye çalışıyorlar.

    dolarınız yerin dibine girsin de bir başınızı kaldırıp insanların yüzlerine bakın. sabah kalkıp bir otobüse binin de o tepeden tepeden konuştuğunuz insanların akbil hesabı yaparak işine gidiş gelişini görün lan şerefsizler. halk diye bahsettiğiniz kesim kim bana bunu bir izah edin.

    tüik verilerine göre türkiye'nin en yüksek gelire sahip %20lik kesimi toplam gelirin %50sine sahip. en düşük gelirli 20'lik grubun payı ise %6. türkiyede sürekli yoksul olan insanların oranı % 18. üstelik bu oranlar her geçen yıl kötüye doğru gidiyor. uçurum büyürken düşük gelirli adamın tüm parası yüksek gelirli tarafından hızla emiliyor. bugün devlet uçaklarla havadan para saçsa bile iki yıla kalmadan o para yine üst katmanlarda toplanacak.

    yani özetle bu ülkede dolar bozdurulacaksa, taşırken bile lojistik sorun yaratacak miktarda para saklayan ağababalarınıza gideceksiniz. panik içinde dağıtırken "daha fazla veremiyoruz, biliyorsun yer kaplıyor zaten." diyen düşük iq sahibi kamillere gideceksiniz.

    ben halkın göbeğinde yaşıyorum. millet belki erken yatmıştır diye emekli maaşını bir gün önceden çekme ümidiyle bankaya gidiyor. akşam pazarını bekliyor alışveriş yapmak için. parası olmayan doğalgaz kullanmasın diye telkinde bulunduğunuz için battaniye altında kış geçiriyor.

    dolar bozduracak bir de bu insanlar he mi?
    hassiktirin lan oradan!

    zorla kanal satın aldırılan iş adamlarına da söyleyebiliyor musunuz bu dolar bozdurmamak yanlış cümlenizi. belki milletin .ma koymaktan artakalan zamanlarında döviz de sağlarlar piyasaya. "dolara yatırım yapanlar yaya kalabilir." cümlesinin söylendiği 6 mart 2015 günü 2.6 tl den dolar alan adam bugün varyemez gibi para içinde yüzüyor. otomobil fabrikası açsa böyle kar edemezdi herif.

    azıcık çapınız yetiyorsa yastık altında gözüken parayı ayakkabı kutularında arayın, kara para aklamayı seven hayırsever bavullarında arayın, türkiye cumhuriyetinden dolar ile maaş alan troll başı danışmanlarınızın ikinci kattan gözükmeyen havuzlarında arayın, elden 750bin dolar verecek kadar bankacılık sisteminin dışında yaşayan saat koleksiyonerlerinin ceplerinde arayın, bulursanız bozdurursunuz.

    ps:
    unutmadık, unutturmayacağız.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap