2093 entry daha
  • srebrenica'da 8373 kisi katledildi.

    srebrenica bir soykirim mi?

    türk milliyetcilerinin argümanlarina göre degil. sayalim:

    1- sirplar srebrenica'da herkesi öldürmedi, kadinlar ve 13 yasindan kücük erkek cocuklar kursuna dizilmedi (burada ecdad bir soyu kiracaksa kirar muallakta birakmaz diyen atalay demirci ibisine ve ona kahkalarla gülen darbeci pezevenklere bir göz kirpalim mi?)

    2- sirplar bosnaklarin cok kücük bir bölümünü katlettiler, hala milyonlarca bosnak var.

    3- (burasi sirp argümani) bosnaklar isgalci düsmanla isbirligi yapmis hainlerdir, kendi özlerini unutmus, osmanliyla bir olup sirplara karsi savasmislardir.

    4- (bu da sirp argümani, hayret bizim tosuncuklarla ne kadar benzesiyor argümanlari) bosnaklar savasta bir yigin sirp öldürmüstür, savas durumunda kontrol edilemeyen olaylar olmasi normaldir.

    800 bin ila bir milyon insanin ölümüne sebep olup, bu soykirim degildir demek karanlik bir yaklasim. yasanan trajedinin her yönü uluslararasi kabul edilmis soykirim tanimina uyuyor, ama biz o kitabi tanimlari bir kenara biraksak bile olayin iler tutar tarafi yok.

    bu arada ermenistan ermenileri bizi alakadar etmez. türkiye ermenileri bu topraklarin esas cocuklarindandir, yedigimiz yemeklerde, dinledigimiz müziklerde, övündügümüz mimari eserlerde imzalari vardir, anadoluludurlar ve anadolu'nun rumlar ve ermeniler'den arindirilmasi operasyonun sonuclari ortadadir. ruhunun bir parcasini kaybetmis maddi ve manevi bir cehennem.
3202 entry daha
hesabın var mı? giriş yap