21 entry daha
  • beş duyunun dışında, eşyaları, olayları ve düşünceleri algılama ve görme yeteneğine verilen isimdir.

    *gözler genellikle kapalıyken ya da her hangi bir objeye konsantre olunduğu bir sırada adeta televizyon ekranında bir film seyredercesine, bir takım şekillerin görülmesi olarak da açıklanabilir. bu yeteneği gelişmiş kişilere de durugörü medyumu adı verilir.

    *ruhsal görü adı da verilen bu yetenek, üzerinde en fazla araştırma yapılan konular arasında yer alır.

    üç çeşit durugörü bulunmaktadır, bunlar;

    1- basit durugörü: herhangi bir anlam ve mesaj taşımayan bir takım imajların görülmesidir. çoğunlukla gözler kapalıyken beliren birtakım imajlardan oluşur. durugörünün ilk aşamasıdır. insanların belli bir bölümünde bu yetenek kendiliğinden işler durumdadır.

    2- mekan içinde durugörü: uzakta meydana gelen olayları ya da yerlerin algılanması ve görülmesidir. normal olarak görülmesi mümkün olmayan uzaktaki bir yerin veya kapalı, saklı olan şeylerin görülerek tariflerinin yapılabilmesi bu seviyeli bir durugörü yeteneğinde mümkündür.

    3- zaman içinde durugörü: geçmiş ya da gelecekten bilgi veren kahinlerin kullandıkları yetenektir. durugörünün en gelişmiş safhasıdır. durugörünün bu safhasında görülen imajlar geçmiş bir zaman diliminde meydana gelmiş olan bazı olaylarla ilgili olabileceği gibi gelecekte ortaya çıkacak olan bazı olaylarla ilgili de olabilir. burada da adeta bir film seyredermişçesine olaylar izlenebilir.

    (bkz: duruişiti/#71250793)
    (bkz: medyum)
    (bkz: kahin)
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap