42 entry daha
  • almadovar icin ve almadovar izleyicisi icin onemli bir film la mala educacion.
    bugune kadar almadovar kadinlari anlatti filmerinde, erkek gibi kadinlari, kocaman elleri, kocaman gozleri olan kadinlari, asik kadinlari anlatti, kirmizi yuzeylerin uzerinde. hatta gay erkekleri straight yapip filmlerindeki kadinlara asik etti almadovar ama hic bir film'de kirmizin ortasina getirip oynatmadi o gay erkegi.
    sonra, almadovarin kendine ait kicthkocaman renkler ve paternelerin olusturdugu abartili gorsellik konus onunla ile yerini ince, almadovardan farkli bir ama hala kocaman paternli kirmizilarin ve turuncularin oldugu tuhaf bir estetige birakmisti.
    - bu arada bu abartili estetik bana hep darag queen'leri hatirlattirmisti belkide almadovar da bunu yapiyordu, yada erkek estetigi kadini olusturdugunda bu ilginc sonucu ulasiyor-
    bad education bu farkliligi dengeliyor, almadovarin renk, isik, kurgu anlaminda. renkler yine kirmizi turuncu sicak kocaman paternler arada kocaman maviler durgun buyuk mekanda renler ama hem konus onunlada ki denge hemde ondan onceki almadovar dilindeki o tuhaf kicth yaklasim avcunun icinde erimis ve almadovar geldigi kendi konumunda ki olgunlugu olusturmus filmi. bir anlamda kendi dili, tum alfabesini, seslerini tamamlamis ve film almadovar dilinde konusmaya baslamis.

    onun disinda onceden dedigim gibi gay erkek kirmizin ortasinda la mala educacion'da ilk defa -almadovar hemen hemen her karesinde, o sahnenin ana ogesini, kirmizinin onune koyuyor. bu filmde ilk defa kadin degil homoseksuel erkek/erkekler kirmizinin onunde. ilk defa kadin filmin oykusunun, konusunun atar damarini olusturmuyor.

    iki kardesin annesi inanilmaz zayif bir karekteri canlandiriyor, teyzeleri zaten yarim akilli, aslinda almadovar kadinlari hic bir zaman ciddiye almadi ki filimlerinde, onceden de bahsettigim gibi kadinlar erkek gibi kadinlardi, hatta kadinlardan daha duygusal kadinlardi.

    --- spoiler ---
    iki homoseksuel erkek kardes: birinin cocuklugu, diyerinin yetiskiligi; birinin tum yeteneklerine ragmen birakip gitmesi, diyerinin delice cabasi. birinin din adamlari yuzunden cocuklugunda yasadigi dagilisi, diyerinin onun egitimin ustune kurdugu yasam.

    ucuncu homoseksuel erkek: sanki bu iki kardesin karisimi tuhaf bir sekilde sansli yasami onu gayet tuzu kuru bir konuma getiriyor ve derken hepsinin hayatini etkileyen, eken bicen homoseksuel (din adami).

    sonucta goruntuden renkten ote film tuhaf bir sekilde 4 ayri homeseksuel erkegi toplumun farkli konumlarinda farkli yaslarinda birbirleriyle ilintili hikayelerini anlatiyor son derece duygusal ama yinede erkek gibi anlatiyor. almadovar kirmizin onunde.

    --- spoiler ---
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap