3 entry daha
  • nasıl türklerin sürekli kullandığı bir kaplan pençesi taktiği varsa, ruslar'ında devamlı kullandığı fabian taktiği vardır.
    napolyon yaz başı rusyaya girmiş, rusların geri çekildiğini görünce allah allah nidaları ile ilerlemiş, nerdeyse 1000km rusyanın içine girdiklerinde bir bakmışki ruslar çekilirken tüm kaynakları yok etmiş, askerlerin altında uyuyabileceği bir çatı bile yok. hatta napolyon moskovayı işgal etmeden önce ruslar tüm moskovayı yakıp öyle bırakmışlar.
    sonuçta kış gelince napolyonın askerleri kıtlıktan hastalıktan kırılmış, 615,000 kişilik ordudan 500.000 'in telef olurken ,ruslar da topraklarını geri almışlar.
    utanmadan ruslar hitlere karşı da aynı taktiği kullanmışlar.

    anladığım kadarı ile, türkiye'deki ulusalcılar da benzer bir taktiği islamcılara karşı yürütüler, ve şimdi meyvelerini topluyorlar. dış destek ile iktidarı ele geçiren islamcılar, önce dış desteklerinden oldular, sonra yetiş insan gücünün coğunu fetö operasyonları ile kaybettiler. şimdi ise gerek ulusalcılar, gerek mhp hem iktidar ortağı, hem de islami hareketlerin yıpratılmasında baş rol oynuyorlar.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap