57 entry daha
  • hamster insanın sinirlerini zorlayan bir hayvandır. almadan önce o minik zararsız görünüşüne aldırmayın. benimde boo isminde bir hamsterım olmuştu, tecrübelerimi paylaşıyım;

    bu hayvanlarda sanırım gece gündüz kavramı yok. ya da benim odam çok ışık almıyo o yüzden karıştırdı hayvan, bilmiyorum ama bu hayvan gündüz sürekli uyur, akşam 11 gibi yemek yemeye, kafeste aptal hareketler yapmaya başlar. gece 3 gibi, uykunuzun en güzel yerinde, tekerinde koşmaya başlar. deliler gibi koşar da koşar. malesef türkiyede ucuza satılan bu koşu tekerleri de inanılmaz ses çıkarır ve insanı uyutmaz. hamster'ınız varsa uykusuzluğu göze almalısınız. ben bu sorunu tekeri çöpe atarak çözmüştüm. yani çözdüğümü sanmışım, koşamayan hayvan birkaç ay sonra bunalıma girdi ve kendini astı *.
    bir başka dert ise eğer hamsterınız benim rahmetli gibi biraz şopar kanı taşıyorsa kafese tırmanıp, dışarı işer. benim hayvanın kafesi tertemiz olurdu, sağolsun rahmetli bizi hiç temizlikle uğraştırmadı ama odamda kafesinin 1 metre yakınındaki heryerde hamster sidiği ya da sümük tadında hamster boku temizlemekten imanım gevredi. ayrıca sidiği iğrenç kokar, bokunun tadı inanılmaz kötüdür. (çerez kabına atmıştı bi kere ordan biliyorum)
    bir diğer sorun ise bu hayvanlar tam bir sex makinesidir. eğer mühendislik okuyorsanız sakın çift almayın bunalıma girersiniz. hani gündüz uyurlar dedim ya eğer çift ise bunlar tüm gündüz vuruşurlar. adamı "ulan sikik fare bile neler yapıyo, halimize bak" moduna sokarlar.
261 entry daha
hesabın var mı? giriş yap