28 entry daha
  • yeni başladığım dizi, 2 bölüm şifa niyetine fondip yapıp geldim, şu an çok olumluyum kendisine karşı.
    fakat son bölümlerin duraksadığı ve finalin kötü olduğu yazıldığından ihtiyatlıyım, bölümleri bitirdikten sonra daha kapsamlı bir entry gireceğim.

    bitirdikten sonra girilen edit: tez elden şunu ifade edeyim; getirilen eleştirilere kesinlikle katılmıyorum. diziyi izlerken ileri sarmak istediğim bir yer yoktu, diyaloglar ve kurgu gayet güzeldi.
    belirli bir dönemi ve karakteri işleyen diziler izleyiciyi kendine çok daha hızlı bağlıyor, diziyle tümden alakasız bir şekilde narcos örneğinde de bunu sıkça yaşadım, bir sahne oluyor tak arkasından geçmişten gelen gerçek görüntüler işte o anda eğer yapımda iyiyse belgeselle dizi birbirine karışıyor ortaya tadına doyulmaz bir seyir zevki çıkıyor.
    deutschland 83, soğuk savaş döneminin ruhunu nakış gibi işlemiş, doğu almanya'nın görece teknolojiden ve dış dünyadan kopuk bağını, sosyalizmin getirisi olarak devlet için birey anlayışını, batı almanya'nın amerika olan ilişkilerini çok kusursuz ele almış.

    izlediğim ilk alman dizisi oldu, devamı olarak gelecek bir diziyi hiç ikilemeden açar izlerim.

    --- diziden aklımda kalan spoilerlı bölüm ---

    - araştırmadım fakat yapımın içinde bulunan alman arkadaşlar büyük ihtimalle doğu almanya kökenli, sevişmedik batılı hatun bırakmadılar, en son nato komutanın oğlunu da yatağa attığında bu fikrimde kesinleştim, resmen komünist almanlar "koyun dediler, koyduk" demiş.*

    - dizinin en ince sahnelerinden biri de doğu almanya'nın şifre çözücüsü görevindeki abinin bilgisayarı dandik olduğu için ıbm marka bilgisayar istemesi, orada schweppenstette'nın ilk önce batı dünyasının teknolojisine ihtiyacımız yok deyip sonra mecbur kalıp o bilgisayarı alması aslında tüm soğuk savaş döneminin sonucunu resmetmiş.

    - general edel ve oğlu alex'in ilişkisinin hikayesinin martin'in son sahnede babasıyla olan diyaloğuyla birleşmesi çok şukelaydı.

    - dizide eleştirdiğim tek şey sanki o zamanki barış yanlısı örgütlerin hepsinin doğu almanya'nın taşeronu olarak gösteriyor olmasıydı.

    - alex ve tobias acaba aids oldular mı, bu konuda izleyip anlayan yeşillendirirse hoş olur.
    --- diziden aklımda kalan spoilerlı bölüm ---
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap