19 entry daha
  • 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu sırasında önemleri bir kez daha ortaya çıkan denetçiler.

    oy verme işlemi başlamadan önce yapılan sayımlar önemlidir. gün içinde araya kaynamalar olup olmadığı o sayım sonuçlarının, oy verme bittikten sonra yapılan sayımlarla karşılaştırılmasıyla bulunur.

    sayımlar yapılır ve tutanağa geçirilirken şeffaflık olmalıdır. geçtiğimiz pazar arkadaşımızın başına gelen olayda, 275 olan hayır oyu tutanağa akp ve mhp kontenjanından gelen sandık görevlileri sayesinde 175 olarak geçecekti yoksa. müşahitin dikkati, bu 100'lük "farkı" önledi.

    dolayısıyla oy ve ötesi'nin sistemine aktarmak için tutanakların fotoğrafını çekmek iyi hoş da, iş bundan ibaret değil maalesef.

    okulları imam hatipe çeviren, çeviremediklerinin başına da imam hatip mezunlarını atayanlar yüzünden, karşıyaka'nın en yaşlı mahallesindeki seçmenler 4., 5. katta oy kullanmak zorunda kaldı, yaklaşık 50 kişi kadar da oy kullanmadan geri döndü. yine müşahit bir arkadaşımız alt katlarda oy kullandırmaya uygun olan sınıfların olduğunu belgeleriyle tespit etti. bu seçimde değil ama bir sonraki cumbaba seçimlerinde gücü yeten herkes hiç olmazsa 1. katta oy kullanabilecek bu sayede.

    karşınızdakiler ne kadar çirkef olsa da, doğruyu ortaya koyabiliyor ve eninde sonunda düzelttirebiliyorsunuz.

    müşahit itiraz etme hakkına sahip, önemli bir kişidir. işi de yalnızca akşam saati oylar sayılırken izleyip kapıya asılan tutanağın fotoğrafını çekmekten ibaret değildir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap