15 entry daha
  • benim gibi robert zemeckis hayranlarini ve roller coaster severleri tatmin edecegini düsündügüm animasyon filmi. robert zemeckis filmlerini ve teknigini ezbere bildigimden daha cok begendim sanirim. özellikle back to the future ve forrest gump'a göndermelerle dolu.

    back to the future part iii'de trenle yeterince hasir nesir olamamis, hevesini alamamis robert amcamiz bu sefer trene doymus olmali.

    animasyon degil de film olarak cekilmesi neredeyse imkansiz kamera haraketleri ile dolu. bu nedenle yönetmenin teknik olarak yeni seyler denemeyi hedeflemis oldugunu düsünüyorum. belki de filmlerini cekerken "keske söyle bir kamera haraketi yapabilsek!" dedigi cekim tekniklerini animasyon yoluyla bir araya getirdigi bir eseridir.

    bir yandan da kendi dilini nasil ustaca yarattigini hissettiriyor, robert zemeckis animasyonu oldugunu bilmeden gitsem, gene de ona ait oldugunu anlardim.

    noel baba inancini hristiyanliga hic bir sekilde baglamadan anlatmis olmasi ayri bi güzellik. trende her türden her ırktan cocuk vardi. bu da noel babayi evrensel bir cizgide ele aldigini gösterir.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap