63 entry daha
  • öncelikle referans olarak belirteyim, bu kardeşiniz gerçek bir mcu* hayranı ve çizgi roman uyarlamalarının da sıkı bir takipçisi. "ilki gibi olamamış, yeni bir şeyler koymamış" diyenleri sakın dinlemeyin, tek kelimeyle muhteşem bir devam filmi.

    uzun zamandır ilk defa bir solo marvel studios filmini "hadi şunu geçin de avengers'a bağlanın" demeden izledim. avengers'ın yeni filmiyle alakalı tek şey bir iki cümlede thanos adının geçmesi, onun haricinde olan bitenden bağımsız kendi karakterleri etrafında dönüyor hikaye.

    --- spoiler ---

    - açılış sahnesi harika; eğlenceli ama bir o kadar da baş döndürücü.

    - sylvester stallone'un kadroda olduğunu bildiğiniz halde, göründüğü 3 sahnede de "anaaaaa" demekten kendinizi alamıyorsunuz; görsel efektli, plastik makyajlı falan değil bildiğiniz imajıyla yer almış ve hiç sırıtmamış.

    - baby groot tek başına, bugüne kadar yayınlanmış bütün "kedi videoları"nı ezer geçer. ben böyle sevimli karakteri animasyon yapımlarda bile görmedim*

    - yağmacılar ve özellikle yondu'nun hikayesi çok güzel işlenmiş. filmin genel teması peter'ın biyolojik babası üzerinde duruyor gibi görünse de, alttan alttan gerçek babalığı yapanın yondu olması (dramatik finaliyle de) hikayeyi etkileyici yapıyor.

    - genellikle kötü karakterlerin zayıflığıyla eleştirilen marvel studios bu filmle makus talihini yenmiş; kurt russell adı üzerinde "ego" rolüyle çok başarılı bir kötü adam performansı sergilemiş. başlarda baba-oğul kavuştu diye sevinirken, "annenin beynindeki tümör'ü ben yarattım" itirafı ve sonrasında yaşananlarla seyirciyi kendinden baya bir tiksindirmeyi başarıyor. bu önemliydi.

    - rocket ile başlayan "taserface" geyiği ve beklenmedik bir anda gelen ayesha kahkahası*

    - after credits sahneleriyle ilgili özet şudur;

    *groot büyüyor, bir sonraki filmde tanıdığımız formunda olacaktır.
    *ayesha, guardians ekibini kökünden halletmek için adam warlock'u yaratıyor.
    *yondu'dan sonra ok kraglin'e emanet. tabi ekibe katılmış olarak.
    *ve geldik büyük kısma...stallone'un başı çektiği bir ekip yondu'nun ölümü sonrasında yeniden toplanıyor...peki bu ekip kim? avengers'da mı, guardians 3'te mi yoksa solo bir filmle mi karşımıza çıkacaklar henüz bilinmiyor. tek bildiğim gişede sağlam iş yapacakları.

    açılışta olduğu gibi final jeneriği de epey eğlenceli. oyuncular karakterlerinden çıkıp baya baya döktürmüşler.

    --- spoiler ---

    imkanınız varsa mutlaka orijinal dilinde ve imax'de izleyin; çünkü birçok sahne, ki tahmin edersiniz filmin görsel açıdan en zengin sahneleri, imax kameralarıyla çekilmiş. tam ekran 3d'nin keyfini çıkarmanızı öneririm.
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap