940 entry daha
  • herkesin bildiği şu bayramlarda capslere konu olan firmanın mağazasında uzun zamandır çalışıyorum.

    ezik misiniz, toplamak onların görevi diyen kişiler var. böyle büyük firmalarda çalışan personellerin çoğunluğu öğrenci. benim çalıştığım mağazada da yöneticiler dışında neredeyse hepimiz öğrenciyiz. mühendislik, psikoloji gibi bölümlerde okuyan çocuklar geçim sıkıntısı sebebiyle işi okulla ve o ders yoğunluğuyla birlikte yürütmeye çalışıyorlar. haliyle doğru düzgün uyku bilmiyoruz. o yorgunluk ve stresle bir ürünün on bedenini birden tek tek masaya yayarak inceleyen ve öyle bırakıp gidenler yüzünden canımız çıkıyor.

    zaten kimseden mükemmel bir katlama yaparak almadan önceki şekline getirmesini beklemiyoruz ama en azından farklı ürünlerin üstüne atmak yerine kendi yerine düzgün bir şekilde indirseniz dahi bizim işimizi çok rahatlatıyorsunuz.

    düzgün katlayarak eski haline getirmek için uğraşan çok kibar müşteriler de var. böyle yapan biri o ürünü düzgün koyamasa bile çabası beni de arkadaşlarımı da gülümsetip mutlu etmeye yetiyor. ancak bu müşterilerin sayısı oldukça az. genelde insanlar kabinden çıkarken denedikleri kıyafetleri bize vermeye dahi erinip, terse çevrilmiş vaziyette veya fondöten bulaştırılmış yakasıyla yere atarak gidiyorlar.

    edit: herkes baktığı ürünü katlayıp yerine koyarsa çalışanlar işsiz kalır düşüncesi tamamen saçmalık. çalışanların en önemsiz ama en yorucu işi ürün katlamak. mağazaya sadece bayram dönemlerinde sırf ürün katlasın diye reyonu toplamak için 3-4 günlük destek personel alınır. normal zamanda çalışan hiçbir personel reyon toplasın diye işe alınmaz. ürün çekme, yerleştirme, görsel yapma, fiyat etiket kontrolü gibi çok daha önemli asıl işler için alım yapılır.
1659 entry daha
hesabın var mı? giriş yap