564 entry daha
  • ne yani şimdi sevgilimi kıllarını almadığı için dövemeyecek miyim? eskiden haklı çıkıyordum dövünce çünkü zorundalardı. tüh be.

    tanım: kadınların kendi arasında çıkardığı güzellik rekabetinin hıncını erkeklerden çıkarmaya çalışan bir söylemdir. madem fularlarımızı takıp tartışıyoruz ben de varım!

    ilk çıktığı dönemlerde toplum karşısında ezilen ve hakları göz ardı edilen kadınların herkes gibi(özellikle erkekler) eşit haklara sahip olmasını amaç edinen feminizm akımının bu kadar ayağa düşmesi yine siz kadınlar sayesinde olmuştur. çocuk gelinler, sapık/hasta sevgilileri ve kocaları tarafından tehdit edilen hatta dövülen kadınlar, o da öyle giyinmeseydi! gibi savlarla kendini savunan iğrenç insanların işlediği tacizler gibi değinilmesi gereken esas konular varken feminzm, populer kültüre kendini kaptırarak ilgi çekme makinesi haline dönüşmüştür.

    nice kendini büyük sanan sosyal medya grupları özellikle youtube üzerinden feministlere bu gibi saçma videolar yaptırarak feminizmi bir şaka ve ilgi çekme malzemesi haline getirmeye çabalamaktadır. siz kadınlar sağolsun bu ve bunun gibi sadece sansasyon yaratmaya yönelik sözde feminizmin esas konusu olan sorunlara ilgi gayet başarıyla çekiliyor. çünkü! eğer feministim ben yeaaaa diye arkasına sığındığınız ve size pozitif ayrımcılık sağlamasını istediğiniz bu savın gerçekten içini doldurmaya çalışıyor olsaydınız ne sosyal medyada istediğiniz ilgiyi çekebilirdiniz ne de duyarlı gibi görünebilirdiniz.

    önceden saydığım taciz, çocuk gelinler,kadın cinayetleri gibi feminizmin gerçekten üstünde durduğu konular hakkında şimdiye kadar ne yaptınız? ilgi çekecek bir konu dışında ne zaman feminist olduğunuz aklınıza geldi? önce bu soruları kendinize sorun. bu konular hakkında gerçekten içiniz rahat ise o sizin bileceğiniz iş gidin kılınız tüyünüzle uğraşın.
3943 entry daha
hesabın var mı? giriş yap