133 entry daha
  • açıkçası ben kitabın son kısımlarındaki olaylarda harry ile hermione'nin hiçbir şeyi değiştirmediğini düşünüyordum hep.

    mesela şahgaga'nın kurtarılması. ilk seferinde öldüğünü görmüyorlar, sadece bir balta sesi ve hagrid'in bağırışını duyuyorlar. ikinci seferde de aynı şeyler oluyor, macnair sinirinden baltayı savuruyor ve hagrid'in bağırışını duyuyorlar.

    sonra harry, sirius, hermione'nin ruh emicilerden kurtarıldıkları an. ilkinde de kurtaran gelecekteki harry, ikincisinde de. yani yine bir şey değiştirmediler.

    bence dumbledore şahgaga'nın gizemli kurtarılışından dolayı arka planda bir şeylerin olduğunu fark ediyor ve zaten olacak olayları gerçekleştirmesi için harry ve hermione'yi tetikliyor.

    ayrıca bir yerde hermione tılsım dersini uyuyakaldığı için kaçırıyor. zaman döndürücüyü kullanıp tekrar giremez miydi? hayır. çünkü olaylar yazılmıştı çoktan, girmediğine dair tanıklar vardı, değiştirilemez.

    bu yüzden zaman döndürücüyü kullanarak ne lily ve james kurtarılabilir, ne de başkası. bunlar benim görüşlerim tabii. yanlış da olabilir ama ben hep bu şekilde değerlendirmiştim.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap