104 entry daha
  • en mükemmel danstır. genelevlerinde ortaya çıkan, ardından elit kesime yayılan danstır. özelliğini kaybetmemiş tango, arjantin tangosudur. tam anlamıyla öğrenilmesi asla mümkün olmayan danstır. tango, en güzel bir fahişeye yakışan danstır. kan kırmızısı ruj, dantelli çoraplar, kısacık etek ve sivri burunlu ayakkabıyla birlikte, kadının suratındaki o fahişemsi kendine güvenirlik apayrı güzellik katar. erkeğin kadını döndürmesi, sert tavırları izleyenleri baştan çıkarır.
    dansın temasında, erkek kadını sıkıştırır (bkz: blok) (bkz: skala), kadınsa her zaman sert hareketlerle (bkz: ganço) erkeğini ezip geçer. bunu yaparken surattaki o vahşi ve umursamaz ifade, gerçek anlamıyla izleyeni kendinden alır. sadece izleyen değil, tango yapanı ayrı diyarlara gönderir. çok kıvrak vücut, partnere güveni gerektirir. tango öğrenilmeden önce hissedilir. erkeğin kadını nereye göndereceği kesinlikle ayarlanmış bir şey değil; programlı dans degildir. ufak bir dokunuş, bakış ya da gerilme dansı olumlu ve bütünlüğünü koruyacak bir dans haline getirir.
    tango, aşktır. hissetmeyle başlar, hissetmeyle biter. arada geçen süreçte dokunuşlar, bakışlar, yüzlerdeki ifade, vahşilik ve ihtirastır. tüyleri diken diken eden danstır. yukarılara uçtuğunu hissettiren akabinde sert bir darbeyle aşağı indiren odur. mutluluk veren akabinde nefret empoze eden de odur.
543 entry daha
hesabın var mı? giriş yap