28 entry daha
  • hayatta kalma mücadelesiyle elde olan hakların, başkalarınca gasp edilmesi sonucu yine gasp edenler tarafından hukuk kurallarıyla sözüm ona teminat altına alınması hadisesi. her canlının su ve yiyecek ihtiyacı vardır ve bu saatlik bir hayatta kalma mücadelesidir.
    düşünün ki bir yerde temiz su kaynağı var. insanlar hep beraber buradan ihtiyacını karşılarken akıllının biri "burası benim" diyor. yanına da üç kişi alıyor. susuz kalan diğerleri, suya ulaşmak için zorbanın kurallarına uymak zorunda kalıyor. derken şiddet doğuyor. bu seferde "ya işin ayarı kaçıyor gelin bi yasa masa koyalım da işin kuralı belli olsun" diye sözde, yaşam hakkı yasallaşıyor. bir hayvan türü olan insan ırkı; savaşlar, işkenceler, köleleştirme, baskı, kast, dogmatik tahakkümler, başkalarının düşüncelerini bağlama baskılama ile yarattığı binbir rezilliği makyajlamak için durup durup bildirgeler yasalar çıkarıyor. ancak iş uygulamaya gelince örneğin müslümana göre gavurun, dinciye göre eşcinselin, avrupalıya göre ortadoğulunun, aynı dine inanan a tarikatına göre b tarikatı üyelerinin yaşama hakkı görece oluyor. o terörist bu ateist şu yobaz bu sapık... herkes birbirini her fırsatta boğazlamaya devam ediyor! bir ceza yöntemi olarak idam uygulanıyor.
    peki ya hayvanlar?
    onlara işkence/tecavüz eden, onları çalıştıran, şovlarda gösteri yaptıran, yarıştıran, güreştiren, dövüştüren, doğal yaşam alanından koparan, şuursuzca avlayan, binalara tellerin arkasına kafeslere kilitleyen insan ırkı tarafından hazırlanan bildirgelerle göya korunuyorlar. peki yaşam hakkı?
    sen nasıl hayatta kalmak için günde en az 1 kez su içmeye, 1 kez yemek yemeye ihtiyaç duyuyorsan, o da aynı! bir gölet bulmuşsun üstüne, kıyısına tesisi dikmişsin. bir yeşil alan görmüşsün yağmalamışsın. yiyeceklerini paketleyip marketlere koymuşsun. bir köpek mesela yiyeceğe suya nasıl ulaşacak?
    sokaktaki bir kedinin beslenebilmesi için senin marketinden, bir insana mama/süt aldırmak zorunda olması, ancak senin gibi bir türe yaraşır barbarlıkta bir yaşam hakkı anlayışıdır sevgili insan.
    bildirgede;
    hayvana işkence edemezsin, bakmakla yükümlü olduğun hayvanın ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak zorundasın,
    çalıştırdığın hayvanın kapasitesini aşmamak, sağlıklı beslenmesini sağlamak, dinlenmesine olanak tanımak zorundasın
    hayvanı eğlence için sömürü aracı olarak kullanamazsın
    yabani hayvanları doğal yaşam alanından ayıramazsın.
    bu maddelerin hangisine uyuluyor, uymayana ne yapılıyor?
    horoz dövüşü yasak, deve güreşi serbest! boğa güreşi, at yarışı serbest çünkü rantı yüksek!
    yani hepsi boş laf boş terane. bu gün akdeniz'de mülteciler ellişer yüzer ölürken, afrikada insanlar aşısı yıllar önce bulunan hastalıklardan kırılırken, binlerce insan temiz su bulamazken, din ve allah adına yüzlercesi birbirini boğazlarken yaşam hakkından bahsetmek ikiyüzlülükten başka bir şey değildir.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap