85 entry daha
  • independence tarafından kurulan sözlük klonu. öyle dün kurulmuş bir yer de değil burası. sahibi eski bir ekşi sözlük yazarı hatta. ve tahminim odur ki o dönemlerde ekşi sözlük ile bir husumet yaşayıp sözlüğü bıraktı ve kendi sözlüğünü kurdu. buraya kadar sorun yok.

    ancak!
    ekşi sözlük'te geçen yıl entry silme protestoları oldu. söylenene göre 1 milyona yakın da entry yazarlar tarafından silindi. ve bu kaos ortamını takiben o zamanlarda hemen şu başlık peydah oldu:
    (bkz: bilgi sözlük'e taşınıyoruz)
    bu başlık o dönem çok konuşuldu hatta. bilgi'ye geçeceğim diyen de epey yazar oldu diye hatırlıyorum.

    daha sonra, 9 nisan 2017 koru hastanesi rezaleti patlak verdi. ve bu rezaletin olduğu dönemlerde bilgi sözlük adı tekrardan piyasaya salındı. ve bu rezaleti takiben bugün bilgi sözlük'te ekşi sözlük koru hastanesi ilişkisi başlığı açıldı ve başlık ekşi sözlük'e taşındı. bu başlık altında da sözlük'e bir kaç soru yönelttim ve cevabını da aldım/aldık. ekşi sözlük konuyla ilgili bir açıklama yayınladı:
    (bkz: #68603691)

    başlıkta da belirttim buraya da yazayım, ortada minicik bir yavrunun hayatı söz konusuyken; ortada acılı bir aile varken eğer bilgi sözlük bu durumu "krizi fırsata çevirmek" düsturu ile ortaya sahte belgeler sundu ise, bir ekşi sözlük yazarı olarak bilgi sözlük'ten şikayetçi olacağım, haklarında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.

    independence kimsin necisin bilmiyorum. ama eğer ki ekşi sözlük ile olan husumetine bu olayı alet ettiysen şimdiden bilmiş ol, hukuk çerçevesinde seninle ekşi sözlük'ten önce ben mücadele edeceğim! bir yavrunun hayatını kendi çıkarları için kullanan bir topluluksanız bu er ya da geç ortaya çıkacaktır mahkemeler huzurunda. süreç sonunda ben haksız isem sizden özür dileyip ekşi sözlük hesabımı sileceğim. ama eğer ekşi sözlük açıklamasındaki gibi olay sahte belgeler vs ise, o zaman gerçekten çekeceğiniz var.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap