5 entry daha
  • mantıklı bir hareket yapıyorlar. türkiye'nin çoğu yerine gitme fırsatım oldu. yok arkadaşım bu ülke gerçekten cahiller için. yaş da biraz ilerlediğinden daha iyi görüyorsun. bu ülke=baskı, baskı, baskı. son 2-3 yılda olanlar da iyice soğuttu.

    hayatın bir değeri değeri yok bu ülkede, bomba patlar mı diye eve gidiyorsun. saçma sapan bir şekilde ölebilirsin.

    inanç özgürlüğü yok, sünni-müslüman değilsen sürekli dışlanırsın.

    özgürlük, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü yok. herhangi bir olayda hakkını ara, polis sesini keser, seni gözaltında tutar. demokrasi var ama her şeyi tersten işler.

    adalet yok bu ülkede. hırsızların, kan emicilerin, her türlü pisliği yapanların dışarıda olduğu, hak savunucuların, masumların içeride olduğu bir ülke.

    sosyal hayat sıfır ve çok pahalı bu ülkede. öncelikle zaman bulamıyorsun. ülke geneli haftada 6 gün çalışıyor. en basitinden bir sinemaya git en ucuzu 15 tl. özel tiyatrolar çok pahalı. eee bir işçi yorgun olunca da akşam evinin yolunu gözlüyor, survivor izliyor, uyutuluyor.

    çalışma hayatı da ayrı bir mesele zaten. her türlü entrika, kuyunun kazılması, yalan, dolan, kıskançlık, çekememezlik var. yediğin mobbinglerin de haddi hesabı yok.

    ekonomi yerlerde bu ülkede. satın aldıklarının çoğu dolar üzerinde geliyor, devlet vergi koyuyor ve dolar kuru da uçtuğundan hep kazıklanıyorsun. beyaz yakanın çoğu 1000 dolardan daha az maaş alıyor.
    eee ne işimiz var burada artık?

    darısı başıma, darısı başıma, darısı başıma, darısı başıma.

    edit:artik avustralya'dayim. bu entry gumtree agaclarinin altinda, sydney limanini izlerken duzeltilmistir.
241 entry daha
hesabın var mı? giriş yap