5 entry daha
  • siberalem'in yeni reklam banner'i. sozlukte gorebiliyoruz su aralar. banner'in estetigine degil de izledigi stratejiye dikkat cekmek ister deli gonlum; aha buyrun:

    reklami yorumlayanlarin yaklasiminda bir yuzeysellik goze carpiyor. sozluk abazanlarinin akin akin siberalem'e kosacagindan dem vuruluyor. ancak soyle bir durum var:

    reklami gorebilenler sadece sozluk yazarlari degil efendiler. o reklamin hedef kitlesi, oncelikli olarak sozluk okurlari. fark da burada cikiyor zaten ortaya.

    sozlukte yazar olarak ikamet eden guruh, cogunlukla ve agirlikli olarak yazmak icin burada bulunuyor. "yazma"nin anlamini genisletip kelime oyunlari yapan yazarlarimiz mevcut olsa da eksi sozluk hala bir kutsal bilgi kaynagi olarak idame ettiriyor varligini.

    ancak sozluk okuyucusu oyle mi? tabii ki sozlugu okuyan gulmek icin okuyor; eglenmek icin okuyor; yerine gore ogrenmek icin okuyor. ama sozluk okurlari bu sayfalarda yazmayan, ortamin dinamigini disardan takip eden cogunlugu olusturuyor.

    internet kullaniminina asina olan bu denli buyuk bir kitleye de cirosunu sayfa basina aldigi trafikten ureten siberalem gibi bir kurulusun yanasmamasi, soyle bir hallenmemesi beklenemez. ortada dilimlenmis duran sahane bir pasta mevcut. siberalemciler de bu pastaya ortak olmak, okeye dort olmak istiyorlar.

    o yuzden, bu banneri kinamadan once biraz ticari dusunmek lazim.

    simdi, gelelim ask sozluge sigmaz sloganinin kendisine.

    siberalem dedigimiz, en basit tanimiyla bir copcatanlik sitesi. insanlarin tanismasina, kaynasmasina, resim degismesine ve insallah genel olarak bir tokusmasina vesile olmak amaciyla olagelmis bir kurulus.

    ask buyuk bir kelime elbet; ama tuketim dunyasinda herhangi bir kisisel iliskinin ask olarak nitelendirilmesi yabanci degil artik. tatsiz, ama anlasilabilir. siberalemin de birincil hedefi olan copcatanlik reklamda kullanilan ask kelimesiyle ortaya atilmis. ne kadar tutar; orasini bilemem. bir yazar olarak sagilikli bir genelleme icin gereken denek sayisini olusturamayacak kadar tekilim.

    ancak sunu soyleyebilirim; reklamin mesaji gayet acik:

    "ask ariyorsaniz, seks ariyorsaniz, olmadi sadece bir blowjob'a tavsaniz sozlukte size ekmek yok; buyrun bize bekleriz."

    ki adamlar bir yere kadar da haklilar; cunku yeni gelenler hala sozlukte motor gibi hatun ariyorlar. yok arkadasim yok.

    siberalemciler bunu cozmus, bizim yazarlar hala uyanamamis mevzuya. o da ayri bir ayip.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap