395 entry daha
  • hayatın ta kendisi olan oyun. daha da böylesi gelmedi. biliyorum sandbox pek çok oyun kasıp kavurdu ortalığı abiler abalar fakat ve lakin ultima çok ayrı bir şeydi be ya. belki de o uçan kaçan epik 3d modellemelerin karşısında oyuncuya sunduğu sınırsız içerik, mülayimliği , abi peaceten wara geçiyordun 8 bit epik dünyayı kurtaran adam tandanslı müzik çalıyordu ya muhteşem değil de nedir, ve aidiyet ile gavurun dediği make believein ta kendisi olmayı başararak kültleşti.

    üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin her uo oyuncusunun kulağına iliştiğinde ya da aklına melodisi geldiğinde tüylerini diken diken eden stones şarkısının en iyi yorumu tahmin ediyorum ultima ix acsension için yapılan versiyonudur. bu versiyonunu oynamasam da orkestrasyon gerçekten epik olmuş. ilk fizy'de keşfetmiştim sonra zor bela 8-bit ve milletin coverları arasından youtubeda bulmuştum. 2009dan beri link duruyor ancak daha geçen kullanıcı yorumlarından şarkının kaynağını çakozlayarak ne olur ne olmaz bulduğum playlistin içindenburda stonescuğumu bilgisayara indirdim o derece.*

    playlistin içinde bir kaç şehir ismini de görünce aklıma geldi her şehirin kendisine has 8-bit müziği tınlayıverdi. minoc'un 8-bit müziği de oldukça huzur vericiydi diye aklımda kalmıştı ama orkestrasyon versiyonu pek bi çağrışımda bulunmadı bende nedense.

    sonra aklıma jhelom şehri geldi. oyuna ilk burda başlamıştım ve gerek nebulanın ölümüne kadar gerek sonrasında bir kaç serverda geri başladığımda da bu şehir benim için memleket oluvermişti.

    ulan sen nasıl bir oyunsun her sene muhakkak bi noktada zihnimin derinliklerinden çıkıyorsun da kendine çekiyorsun. buraya sadece stones şarkısını belirtiğim versiyonunu paylaşmak için geldim gene anı defterine çevirdim entryi. hayır şimdi gaza gelip pc'ye, gittim 24 inch monitör aldım geçen, efsanevi second age sürümünü kursam ağlarım çünkü ekranda kapyalacağı yer akıllı telefon ekranı kadar bir şey. biliyorum oldukça güncel sürümleri var, gameplaylerini izledim. oyunun özüne sadık kalmış olsalar da görsel olarak bir takım unsurlar değişmiş haliyle çocukluğumdaki o şaheser haliyle uo'nun anılarımı süslemesi çok daha güzel olacak gibi hissediyorum. öyle değilse de şu aralar günlerimi skill kasar helak edecek bir lüksüm hiç yok, üzgünüm aşkım sorun sende değil bende. *

    edit: tapaj
473 entry daha
hesabın var mı? giriş yap