20231 entry daha
  • bu tür fantastik evrenlere takık biri olarak tüm kitaplarını okudum, comic con konuşmalarının hepsini izledim, youtube yorumlarınada baktım. son 7 yıldır.

    yazının geri kalanı tamamen spoiler olma riski taşıyor

    --- spoiler ---

    şimdi winter is coming sözü herkesin malum dilinde ama hiç kimse gerçek anlamını malesef bilmiyor. george abi bunu got serisinden önce yazdığı kitapta anlattı, aynı tolkienin silmarillion undaki gibi.

    orda diyor ki martin abi kısaca, eskiden starklar stark değilken ortada duvar filanda yokken uzun kışta bir kız doğmuş diğerlerinden farklı sessiz ve kendi halindeymiş, birgün winter denen buz ejderhası çıkıp gelmiş rider olarakta bu kızı seçmiş vs vs... sonunda ejderha birgün büvet ağacı korusuna düştüğünde erimiş ve suya dönüşmüş.

    winter (kış) fell (düşmek) winter ın düştüğü yere kuzey hanedanlığı kurulmuş ve birgün büyük savaşta yine tekrar uyanacağına herkes eminmiş.

    winterfell in ismini aldığı yer tahmin edeceğiniz üzere büvet ağaçlarının eteğindeki göldür. winter orada yatmakta. yani stark hanesininde bir koruyucusu var aslında.

    winter is coming sözüne starkların bu kadar bağlı kalmasının sebebide bu ilk insanların yazısız zamanından kalan hikayedir.

    bahsedilen mevsim değil buz ejderhasıdır.

    dizide kullanırlar mı bilmem zaten herşey olduğundan çok farklı, kitaptaki kelime oyunlarını yansıtamıyor.

    ama olayın merkezinde dönen winter hikayesi aslında bu :) saygılar

    --- spoiler --

    edit: herkes kitabın adı sormuş, the ice dragon, kızında adıda adaraydı sanırım
22033 entry daha
hesabın var mı? giriş yap