6 entry daha
  • bir nevi matematik hesabı. örnek veriyorum: bizim oğlan mühendis, 28 yaşında, kendi arabası var, kirada oturuyor. sizin kız doktor, 25 yaşında hem de eli yüzü düzgün. demek ki evlenirlerse iyi anlaşırlar.

    bu yöntemin hakkında "böyle evlenenler daha mutlu, evlilikleri bitmiyor" demekse biraz düşüncesiz bir yaklaşım bence. görücü usulüyle evlenen insanların hayat koşullarıyla, daha önce çıkarak evlenenlerin hayat koşulları karşılaştırılmadan başarı karşılaştırması da yapılamayacağını düşünüyorum.

    baba evinden koca evine giden eline erkek eli değimemiş, camlar perdeler arkasında büyümüş bir ev kızı, görücü usulü evliliğin sonucunda mutsuz da olsa boşanamayabilir. bir şekilde kendi kendine evlenecek birini bulamayan, ancak yakınlarının kendisine gösterdiği insanla evlenebilen bir kişi kendi kendine, destek almadan boşanamıyor da olabilir. çiftin hala evli olması hala çok mutlu olduklarını göstermeyebilir. kimi zaman sadece boşanılamadığı için (din, gelenek, baskı, ayıp, işsizlik, çocuklar...) evlilik sürüyor olabilir.

    halbuki birbirleriyle kendi kendilerine tanışıp çıkıp evlenmiş insanlar kendi hayatlarına daha çok hakim olduğuklarından (belki kendi başına bir kız/erkek bulabilen, belki ailesi olmadan sokağa çıkabilen, belki tanımadığı etmediği bir adamla zorla evlendirilemeyecek kadar dediğim dedik... ama her halde kendi kendine karar verebilmiş bir insan bu bahsettiğimiz) bu kesimin boşanma oranı daha yüksek olabilir.
286 entry daha
hesabın var mı? giriş yap