32 entry daha
  • ihtaratlı kesin süre, yasal süre, dosyanın müracaata kalması gibi kavramları bilmeyenler oturdukları yerden ahkam kesmesin rica ediyorum.

    kendisine verilmiş dosyalardaki bu işlerden haberi bile olmayan, ofiste sadece görüntü olarak var olan "patron avukatların" zaten nazarımda hiç söz hakkı yok. hiçbirine saygı duymuyorum ve bunun için üzgün de değilim.

    üzerinizde 15 müdür altınızda 15 "uzman yardımcısı" varken adli tatile çemkirmek kolay. şimdi o şirketin diyelim ki milyonlarca liralık bir işini takip etmenin tek sorumluluğunun yalnızca size ait olduğunu düşünün. mesela 8 klasörden oluşan bir dosyayla ilgili rapor hazırlamanız gerekiyor fakat bunu iki hafta içinde teslim etmezseniz - ki siz teslim etmeden önce kimse kontrol etmeyecek çünkü tek sorumlu sizsiniz, o milyonlarca lira buhar olup gidecek. ve bunun geri dönüşü olmayacak.

    bu bizim hayatımızda yalnızca bir iki kere olan bir şey değil. hayatımızın kendisi bu. işimiz bu. hep böyle. kimseye kontrol ettiremeyeceğimiz ve sorumluluğu kimseyle paylaşamayacağımız işleri o iki hafta içinde yapmak zorundayız. bazen bir hafta. bazen birkaç gün.

    uykumuzdan "hassiktir o dilekçeyi yazdım mı ben? offf keşke şunu deseydim de bunu demeseydim allah kahretsin..." diyerek uyanıp gece yarıları uyap peşinde koşuyorsak ruh hastası olduğumuzdan değil. bir sebebi var.

    neyse. başlığa gelme sebebim bu değildi. adli tatilden benim de şikayetim var ama bu bağlamda, yani adli tatilin varlığıyla ilgili değil.

    benim derdim işsizlik.

    duruşmalar yok. e benim zaten fazla işim gücüm yok. seri yargılamalık bir olayım yok. süreler de işlemiyor. cezacı da değilim ki gecenin bir yarısı gayrettepe'ye veya vatan'a müvekkil kurtarmaya koşayım...

    ofisi kapatmayayım desem, tatil yapamam. gelir buraya boş boş otururum. mesela dün gelip dizi izledim, bugün de anca entry yazıyorum.

    kapatayım desem, e iyi de hayat adli tatil mi dinler, küt diye iş geldi, napacaksın? işinin başında olmak zorundasın. geçen sene öyle oldu mesela - allahtan zaten tatil yapmıştım, "nasıl olsa iş yok" diyerek keyfi bir uzatma halindeydim. benim gelen işi "kusura bakmayın cnm tatildeyim de......." diyerek öteleme lüksüm yok ki.

    napıcam abi ben eylüle kadar?

    neyse ben bi ailemin oraya varayım da, olmadı bi de mayami yaparım sfhshfhasfhs :/

    *
    adli tatil bir avukat olarak benim gözümde bu yüzden değerli. hakimlerin nasıl bir açıklaması olduğunu ise bilmiyorum. yıllık izinleri ne kadar onu da bilmiyorum. izinden döndükten sonra neden işlerinin başında olup dosyalarıyla ilgilenmediklerini de bilmiyorum. haklarında bildiğim tek şey, hakimlerin önemli bir kısmının, hakim olmaları gereken dosyaları aslen pek de bilmediğidir. tövbe yarabbim konuşturmayın cuma cuma.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap