5 entry daha
  • salinger'ın kırkı çıktıktan sonra anısına hakaretlerin başladığını gösteren film.

    bundan önce de salinger diye documentary tarzı bir şey çektiler, documentary olmasına rağmen salinger'ın mezarında ters döneceği bir yapımdı. bunun üstüne gidip documentaryden ziyade gidip normal bir film çekiyorlar, salinger mezarından kalkıp seti basmazsa iyidir.

    bu salinger denilen adam savaştan dolayı psikolojik sıkıntılar yaşayan, kendi halinde yaşayıp hayatının bilinmesini istemeyen, üstüne üstlük hayatının gizli olması hakkında üstün bir çaba gösteren, hayatını geçtim kitabının filminin çekilmesini bile-the catcher in the rye- yıllar önce engelleyen biri.
    öldükten sonra adi yapımcılar madem kitabın filmini çekemiyoruz, kitabı yazan adamın kitabı yazma öyküsünün filmini çekeriz çakallığı ile salinger'ı nefret ettiği her şeyin içine çekip anısına hakaret ediyorlar.
    üstüne üstlük hayatının en özel durumlarını-mesela oona o'neill chaplin ile ilişkisi-filme alarak adamın özelini iyice ortaya döküyorlar.

    bu tip şeylerin salinger öldükten sonra yapılmaya başlanması ise bu tür şeylere salinger'ın duruşunu açıkça ortaya koyuyor.
    ailesinin bu konulardaki rolü ne bilmiyorum ama eğer bu durumlarda parmakları varsa en büyük phony başta ailesi, ondan sonra da bu duruma destek veren herkes.

    adamın kemiklerini sızlattınız be.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap