5 entry daha
  • ilk 2 sezonunda annemle birlikte izleyerek gerçekleştirdiğim eylem. geniş mezheplilikten değil tabi, anlatayım:

    game of thrones ilk başladığı zamanlarda şimdilerde nasıl birbirinin kopyası hint dizileri revaçtaysa o dönemde de çük kadar ahşap saraylarda geçen tarihi kore dizileri yaygındı. trt ve bilimum yerel kanallarda bir saraylı dizi oynatılırdı akşamları. konu, kurgu, oyunculuk neresinden tutsan elinde kalır. dublajlarına girmiyorum bile. veliaht prens aşağı, efendimiz yukarı şeklinde geçen süper kaliteli bu dizileri annem sıkılmadan izleyebiliyorsa bakalım got'a ne tepki verecek diye merak ettim açıkcası.

    tabi herkesin malumu dizide ilk sezonlar cinselliğin dibine vurmaktan çekinmedikleri için çözüm bulmak şarttı. bir video düzenleme programı aracılığı ile konuya hiçbir faydası olmayan malum sahneleri* aradan çıkardım. bir nevi kendi rtüklüğümü kendim yaptım. sonuç olarak ilk 2 sezon gayet sorunsuz izledik.

    hatta annemin dizinin finaline dair tahmini:
    --- spoiler ---

    "keşke o soğuk yerdeki yakışıklı çocukla çölde gezen sarışın kız evlense..."
    --- spoiler ---

    asıl macera -yanılmıyorsam- 3. sezonda pazartesileri cnbc-e'de dizinin yayınlanması ile başladı. bizim heyecanla tv başına oturduğumuzu gören babam da kervana katıldı ve bam! cnbc-e sahneleri kesmek yerine mozaikliyormuş meğer. erkekli kızlı cıbıl cıbıl geziyor herkes ve ekran boydan boya mozaik*. neyse böylece 3. sezonda utancımdan tabi ben yine kendi pc'mden izlerken annemle babam o sezonu izlediler sanırım*.
    bu maceramız da böyle son buldu. artık ne zaman annemin izlediği hint dizileriyle dalga geçsem, "sizin izlediğiniz dizileri de görüyoz, herkes arkası çıplak geziyor" diye laf yerim.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap