21871 entry daha
  • --- spoiler ---

    stark çocuklarının hemen hemen hepsinin çocukluk hayallerini gerçekleştirdiği dizi.

    erkek kılıklı arya hep kılıç ustası olmak istiyordu. hatta ned stark bile sonunda dayanamayıp kılıç eğitmeni tutmuştu. kader onu bir şekilde evirdi çevirdi ve bir kılıç ustası haline getirdi.

    sansa ise hep bir lady olmak istemişti. ulukurdunun adını bile lady koymuştu. o derece. çocukluktan beri lady eğitimi almıştı. döndü dolaştı acılar çekti ama sonunda kıştepesinin ladysi oldu.

    jon, bir piç olduğu ve herkesin her fırsatta bunu yüzüne vurduğundan dolayı ezik yetişmiş ve hep insanların saygı duyacağı biri olmak istiyordu. bunun için suçlu serseri psikopatların toplama kampı olan castle black'e bile gitmeye razıydı. o da süründü, ölümlerden döndü, acılar çekti, ama sonunda tüm kuzeyin saygısını soyadı "snow" olmasına rağmen gururla kazandı.

    bran meraklı piçin tekiydi, kalelere, duvarlara, surlara tırmanıp milletin odasını mahremini dikizlerdi. son dikizi zaten yedi krallığı birbirine düşürdüğü yetmiyormuş gibi kendisini kötürüm bıraktı. akıllanan bran ise bu iş böyle olmayacak diyerek acı ve ısdırap dolu bir yolculuğun ardından üç gözlü kuzgun oldu ve milletin yatak odasına kadar free wifi erişir oldu.

    bunlar da olamayanlar:

    rickon ileri çıkan bir özelliği olmayan gayet düz bir karakterdi. zaten son koşusunda 150 metreden atılan oka da sırtını dönüp düz koştuğu için öldü. halbuse zigzag yapsa şu anda yaşıyordu.

    robb babası gibi efsanevi bir savaşçı ve iyi bir lord olmak istiyordu. ama yine babası gibi savaşı kazanmakla tahtı yönetmenin aynı şey olmadığını unutuyordu. çünkü kuzeyin soğuğu yüzünden kafası stratejiye basmıyordu. bir ara dedik dank etti akıllanacak herhalde çünkü i have won every battle yet somehow i'm losing the war cümleleri kuruyordu ama gel gör ki ölülere karşı kendisini uyaran gece nöbetçisinin kafasını kesen babası gibi kendisinin aptallık ettiğini söyleyen karstark'ın kafasını keserek tıpkı babası gibi kafasından olmuştur. yazık etmiştir. çok kafa dedim galiba.
    --- spoiler ---

    edit: uyarı üzerine spoiler koydum ama bence diziyi izleyenlere çok da spoil edecek bir şey yok.
20393 entry daha
hesabın var mı? giriş yap