• 97-98 yillarinda turkiye gazetesinin yuzlerce kuponla ya da bir senelik abonelik karsiligi verdigi ,bir anda ortaokul lise caglarindaki herkesin sahip olmaya basladigi bisiklettir. bisandir ama ayni zamanda da ihlastir. hatirlayabildigim kadariyla 3 rengi mevcuttur; kirmizi , siyah ve lacivert. (ve de kizlar icin olanin da acik mavi)
    kocaman bir kutu icinde eve getirilir, butun parcalar birlestirilirdi. sonrasinda da mahalle cocuklari toplanilir,pedallara basilir ve sehir kesfetmeye cikilirdi. 3er 4er kisilik gruplarla gizli gecitler bulunulurdu, ya da arka mahallede daha guzel mac yapilabilinecek bir yer. sahip olunan ilk bisikletti cogumuz icin, cunku bisiklet pahali biseydi bizse ortadirek takimi. bu yuzdendir ki aksam oldu mu eve sokulurdu bisiklet anneden isitilen azarlara ragmen, kapinin arkasina gazete konulunur, bisiklet sirtlanip cikartilir ve aksam huzurlu bir uyku uyunulurdu.

    bu bisikletlerin en belirgin ozelliklerinden biri ise bu bisiklete sahip olan cogu kisinin ihlas adindan utanmasindan midir bilinmez, bisiklet ustundeki ihlas cikartmasini jiletle cikartmalariydi.

    saglamdilar.benimkini hala dedem kullaniyor mesela onca yildan sonra...

    (bkz: 90larda cocuk olmak)
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap