1 entry daha
  • (#62072565)

    çocuk bakıcılığı, ebeveyn yardımcılığı artık her nasıl tanımlanıyorsa tanımlansın, insanların kâbusu olabilir. çünkü canından daha çok kıymet verdiğin yavrunu bir yabancıya teslim ediyorsun. binbir şüphe ve kaygı yaşıyorsun.

    ama o bir emekçi ve profesyonel. eğer temiz kalpli ve müşfik bir insan ise, sana kardeşinden daha yakın olur. senden beklediği de saygı+sevgi+maaş+sigorta+yol+yemektir.

    eğer sosyetede bir konumun, magazinsel caziben varsa daha dikkatli bir ev işçisi seçmen gerekir ki, zaten piyasada ünlülerin aşçısı, işçisi, uşağı, bahçıvanı, şoförü, kahyası, bakıcısı vb konularda uzmanlaşmış ajanslar ve şirketler var. tabii ki, olumsuz sürprizler de oluyor. brad pitt, bakıcı ile yatakta yakalanıyor. ziynet eşyaları çalınıyor. şantaj ve fidye gibi kötü şeyler falan.

    ama tolga çevik gibi piyasanın kurdu olmuş bir insanın bakıcı seçiminde hata yapacağını beklemem. her zengin aile, yardımcı çalıştıracak diye bir şart yok. tercih meselesi. ama cefakar ve çalışkan bakıcı emekçileri böylesi zan altında bırakmak da tam bir vicdansızlıktır.

    bazı insanlar, evde 7/24 yardımcı barındırır ve bundan zerre rahatsızlık hissetmez. bazı insanlar da evde aile üyeleri dışında kimseyi istemez. eve tamirci, boyacı vb bile sokmaz. bu sadece bir farklılıktır, birinin diğerine üstünlüğü yoktur.
170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap