• şurada görülebilen mesaj.

    http://www.haberturk.com/…zge-cevik-e-tesekkur-etti

    "öncelikle beni; 97 model arabam 68 bin km'deyken ve evimiz kirayken seçtiğin, bana tahammül ettiğin, bana güzel bir hayat ve huzur, yetmezmiş gibi iki de hayırlı evlat verdiğin, ikisini de 'ay hayatım bakıcı şart' demeden, arkadaşların gezerken, sen evinde, kucağında, salladığın, doğururken 'allah aşkına şu kadrajcı fotomuzu çeksin' diye moda deliliği yapmadığın, mutlaka her hafta orada burada gözükmemiz gerekir "evde bakıcı olmalıdır" demediğin ve ne olursam olayım beni ve evlatlarımızı sevdiğin için sana ayrı aşığım. senin kıymetini bilmek bile insana haz veriyor. birlikte nice 13 yıllara özgiş hanım .sene-i devriye'miz yuvamıza hayırlı olsun..."

    güzel şeyler demek istemiş ama her erkek gibi becerememiş sanki. yazıda 2 defa bakıcı kelimesi geçiyor bu bile bir kadını sinirlendirmeye yeter.
  • (#62072565)

    çocuk bakıcılığı, ebeveyn yardımcılığı artık her nasıl tanımlanıyorsa tanımlansın, insanların kâbusu olabilir. çünkü canından daha çok kıymet verdiğin yavrunu bir yabancıya teslim ediyorsun. binbir şüphe ve kaygı yaşıyorsun.

    ama o bir emekçi ve profesyonel. eğer temiz kalpli ve müşfik bir insan ise, sana kardeşinden daha yakın olur. senden beklediği de saygı+sevgi+maaş+sigorta+yol+yemektir.

    eğer sosyetede bir konumun, magazinsel caziben varsa daha dikkatli bir ev işçisi seçmen gerekir ki, zaten piyasada ünlülerin aşçısı, işçisi, uşağı, bahçıvanı, şoförü, kahyası, bakıcısı vb konularda uzmanlaşmış ajanslar ve şirketler var. tabii ki, olumsuz sürprizler de oluyor. brad pitt, bakıcı ile yatakta yakalanıyor. ziynet eşyaları çalınıyor. şantaj ve fidye gibi kötü şeyler falan.

    ama tolga çevik gibi piyasanın kurdu olmuş bir insanın bakıcı seçiminde hata yapacağını beklemem. her zengin aile, yardımcı çalıştıracak diye bir şart yok. tercih meselesi. ama cefakar ve çalışkan bakıcı emekçileri böylesi zan altında bırakmak da tam bir vicdansızlıktır.

    bazı insanlar, evde 7/24 yardımcı barındırır ve bundan zerre rahatsızlık hissetmez. bazı insanlar da evde aile üyeleri dışında kimseyi istemez. eve tamirci, boyacı vb bile sokmaz. bu sadece bir farklılıktır, birinin diğerine üstünlüğü yoktur.
  • gelecek kaygısını ortadan kaldırmanın çok ötesine geçip orta sınıftan bakınca zengin sayılabilecek insanlar için geçmişe dönük böyle paylaşımlar yapmak kolay. fakat işler ters gitseydi o eski araba ve kiralık ev "zaten senden bi cacık olmayacağı o zamanlardan belliydi" şeklinde hafızalarda tazeliğini korurdu muhtemelen.

    uzun lafın kısası g.tü kurtaran insanlar böyle paylaşımlar yapmasın kardeşim.
  • günümüz insanlarının tahammül edemeyişine alttan alttan sokuşturmuş tolga çevik mesajı. doğru da söylüyor aslında, çocuk doğduktan sonra evde oturamayanlar var. çocuğu instagram'dan göstermek zaten ayrı dünya da dur bir kendine gel. yok olmaz ille de beni, seni başkalarının bilmesi ve görmesi gerek. çağımızın hastalığı da aynı zamanda. keşke bu adam biraz da mizah üzerine çizseymiş, güzel de olurdu.
  • adam çıkıp "kadın dediğin çocuğuna kendi bakar" filan dememiş. müteşekkir olduğu konuları sıralayıp güzel bir teşekkür etmiş. eşinin bu mesajdan çok mutlu olduğuna eminim, size ne oluyor yahu ?

    bir tweet vardı, "bunlar ekşi sözlük'te biri espri yapınca seksist mi değil mi diye 10 gün tartışıp sonra gülüyolar" diye. ekşici olmama rağmen katılıyorum. fazla kasıyosunuz sanki.
  • mesaj eşinden çok kamuoyuna sanki; sakıncası yok karısının fedakarlıklarını onore etmek istemiş. ihtiyaç olmuş belki.
    bakıcı kimi için mecburiyet, kimi için tercih konusu, kimi içinse imkansızlıktır. tolga çevik için zamanında maddi imkanların zorlanması olacakmış ben öyle anladım.
    her başarılı iş insanının yanında partneri vardır diye cinsiyetten arındırayım özlü sözü; adam maddi manevi başarılı olduysa belli ki karısının desteği ile olmuş. bu başarının maddi manevi meyvelerini de eşiyle paylaşıyorsa; ikisi de mutluysa; çatacak birşeyler bulmak için zorlamamak lazım.
  • okulumuz ilkokul 3. sınıf öğrencilerinden pelinsu yılmaz'ın, "duygusal mektup" temalı ev ödevi kıvamında...
  • 97 model araba 2000 mi olmalıydı veya bir dönem oturduğun göztepe'de mi yaşamalıydı? insanlar beklentisiz ve beş parasız sadece aşklarını ve sevgilerini yanlarına alarak evleniyor. meşhur olmanız demek veya evleneceğiniz kişinin meşhur yakını olması demek, sarıyer'de villan olmadan beni istemeye gelme, gibi bir şey mi?
  • yahu adam evliliğinin 13. yıl dönümünü kutlamış mutlu olduğunu yazmış işte niye olmamış, yok duygusal değilmiş, yok bakıcıyı iki kere yazmış diyip duruyorsunuz.
    bir kere yaşadığımız toplumda bazı kadınlar 13. yılında böyle şeyler duymak ister ve çoğu erkek te 5 yılın sonrasında evlilik yıldönümlerini hatırlamaz.
    güzel şeyler bunlar keşke daha fazla şahit olabilsek

    edit: her kadın değilmiş bazıları sevmiyormuş uyarı geldi.
hesabın var mı? giriş yap