5 entry daha
  • istanbul başakşehir'le bulgaristan'in başakşehiri'nin maçı.

    ludogoretsi ilk duyduğumda ilk duyduğumda kazakistan takımı falan sanmistim daha sonra bulgaristan takımı olduğunu öğrendiğimde oldukça şaşırmıştım bulgar takımı deyince akla cska sofia levski sofia gelir ludogorets ne alaka demistim hatta.

    bugün başakşehir'le maçı olduğunu öğrenince araştırmacı kişiliğim beni kendileri hakkında küçük çaplı bir araştırma yapmaya yöneltti, bu takımın mackolik verilerine göre 2007'de kurulmuş ve hızla basamakları tırmanarak 2011'de ilk kez çıktığı bulgar 1. liginde şampiyonluk ipini göğüslemiş ve o gunde bu yana 6 senedir de sampiyonlugu kimselere birakmiyor , nerden nasil bir destek aldı kime ilham geldi de bu takımı kurdu bilmiyorum kisa sure önce yoktan var edilen bu takım bulgaristan'da da kupalara ambargo koymus durumda.

    avrupa kupalarında da genelde şampiyonlar ligi gruplarında 0 çekmesiyle bildiğimiz diğer bulgar takımlarının aksine oldukca başarılı surpriz sonuclara imza atabilmekteler.
    mesela geçen sene aralık ayında barcelonanin bile 4 yediği psg deplasmanda 90. dakikada cavaninin gölüne engel olmasalar 2-1 galib gelerek küçük çaplı bir mucizeye imza atacaktılar hos o hayvani psgye karsi 2-2 'de bir nevi mucize sayilir, basel'e iki maçta da yenilmeyip grubu 3. sırada tamamlayarak oradan uefaya gittiler, uefa'da kopenhaga elenmişler.

    ondan önceki sene psv'nin dinamo zagrebin falan yer aldığı uefa grubundan 6 maçta 16 puan toplayarak lider çıkmışlar sonraki turda italyan temsilcisi lazio'yu elemişler bir üst turda valencia'ya elenmişler, ondan önceki senetlerde de şampiyonlar liginde bir kaç sürpriz sonuca imza atmışlar ama değinip çok uzatmak istemiyorum.

    bu takım sıradan bir bulgar takımı gibi yönetilmiyor güçlü karakterli bir takım ama bir yerlerden çok sağlam bir destek aldıkları da çok açık, bu takımın turkiye'deki muadili başakşehir de gelecek sezonlarda benzer bir başarısı hikayesine sahip olacak mı bilinmez ama onlar da iki senedir 4 büyükler hegemonyasına sağlı sollu girişmiş durumdalar ve 4 büyük kulübün taraftarına da fazlasıyla ürküntü veriyor dhrumdalar.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap