192 entry daha
  • çok hızlı gelişmeler yaşanıyor:

    * suudi arabistanlı yetkililerin barzani ile görüştüğü ve referanduma destek verdiği iddia ediliyor. şu ana kadar referanduma direk destek veren sadece iki ülke var : israil ve suudi arabistan.

    * ırak cumhurbaşkanı fuad masum, referandumun yol açtığı siyasi krizden dolayı parti liderlerine toplantı ve diyalog çağrısı yaptı.

    * başbakan binali yıldırım: referandumun, türkiye için bir ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirtti.

    * cumhurbaşkanı erdoğan, abd'ye giderken : "abd'de ırak başbakanı ibadi ile görüşeceğim. ırak merkezi hükümeti ile aynı şekilde düşünüyoruz. referandumu trump ile de görüşeceğim" dedi.

    * peşmerge kerkük yakınlarında 12 haşdi şabi milisini tutukladı.

    * musul'un batısında, haşdi şabi milislerinin konaklama amacıyla kullandığı okul spor salonunda patlama oldu: 24 ölü ve yaralı var.

    * ıraklı vekil muhammed bayati: "kerkük ve tuzhurmatu'da aileler, referandum ve sonrasında çıkabilecek olası çatışmalardan kaçmak için türkiye ve iran'a göçüyor" dedi.

    * referandum gösterilerinde ıkby bayrağı haricinde kullanılan tek yabancı bayrağın israil bayrağı olduğu görüldü.

    * iran, "ıkby, ırak'tan ayırılırsa sınırları ve tüm yolları kapatırız. ıkby ile olan tüm anlaşmaları iptal ederiz" açıklaması yaptı.

    * isanbul, ankara ve bazı şehirlerde "kerkük'te sözde referanduma hayır" gösterisi yapıldı.

    * görevden alınan kerkük valisi, basın toplantısı yaparak "bağdat’ın kararını tanımıyorum" dedi.

    * barzani, abd, ingiltere ve bm'nin önerdiği referanduma alternatif planı bugün tekrar görüştü. referanduma devam kararı çıktı.

    * ıkby bölgesindeki şehirler ile beraber, kürtler tarafından washington, londra, sidney ve beyrut’ta bağımsızlık referandumuna destek gösterileri düzenlendi.

    * mukteda es-sadr: "kerkük, ırak şehri olarak kalacak. gerekli durumda, sadr hareketi; kentin güvenliği için harekete geçecektir" dedi.

    * kerkük el tamayma aşireti lideri: "peşmerge, kerkük referandumunda oy vermesi için binlerce yeni kişiyi kerkük'e getirdi" dedi.

    * ırak cumhurbaşkanı yardımcısı ve eski başbakanı nuri el-maliki, bağımsızlık referandumuna ilişkin, "ırak'ın kuzeyinde ikinci israil'in kurulmasına izin vermeyiz" dedi.

    16 eylül cumartesi günü yaşanan gelişmeler : (bkz: #70825817)

    son güncelleme : 21:43
642 entry daha
hesabın var mı? giriş yap