130 entry daha
  • gizemli hikaye, sezonlar boyu birbirini takip eden konu ve stargate yoluyla galaksiyi keşfe çıkılmayan stargate destiny ile, koskoca stargate efsanesini yok etmişlerdi.

    şimdi star trek'te aynısını yapıyorlar: bir gizem hikayesi, birbirini takip eden devam bölümleri, gizemli tavırlar vs vs... özetle, battlestar galactica çakması bir star trek izliyoruz bu diziyle.

    oysa star trek dizisi: her bölümün iki ayrı konuyu aynı anda işlemesiyle bilinir:

    bir görev veya rastlantısal bir keşif vardır. yeni bir ırkla yahut bilinmeyen bir fenomenle karşılaşılır veya bilinen bir ırkla aradaki bir sorunun çözülmesi gerekir. gemi personeli bu sorunla uğraşıp çözüm üretirken, gemi içindeki personel arasında yaşanan sosyal (uyum süreci, aşk, kişisel bir sorun veya çekişme) bir hikaye bulunur. bu her iki konu tek bölümde bir arada işlenir.

    bölümler arasında bir süreklilik vardır ama, bu süreklilik göze sokulmaz. her bölüm bağımsız biçimde bir "mini bilimkurgu filmi" olarak izlenebilir. her bölüm yaratıcı bir bilimkurgu eseridir ve kendi başına bir değer taşır. çat diye açıp darmok, year of hell, inner light, cloud minders veya yesterday's enterprise, hatta triple tribble troubles bölümlerini izleyebilirsiniz. bunları ilgiyle izlemek için dizinin hiçbir bölümünü izlememiş biri de olabilirsiniz, farketmez.

    yahu, bu dizinin şimdiye kadar hangi bölümü canınız sıkıldığında açıp tekrar izleyeceğiniz bir yapıya sahip? hangi bölümü keşif ruhundan iz taşıyor?

    seven of nine'ın kollektif'ten bireyselliğe geçiş süreci, data'nın insan olma çabaları, riker ile deanna'nın 7 sezon süren gizli aşkı, spock'ın saf mantığının insan duyguları ile olan çatışmaları, hatta kaptan kirk'in çapkınlıkları bile başlı başına bu dizinin şu ana kadarki gidişatına deplasmanda 5, kendi sahasında 8 çeker.

    neyssee...
597 entry daha
hesabın var mı? giriş yap