5 entry daha
  • adam fatullahçı. konsoloslukta ve emniyetteki şahane pozisyonu ona bir dünya organizasyon, operasyon, iş yapma zorunluluğu yüklemiş. şuan hapiste olan bir dünya insana vizeler mi çıkartmamış adamları birbiriyle mi tanıştırmamış neler neler... o günlerde devletle cemaat aynı şey olduğu için onun açısından sorun yoktu. mesela zekeriya öz'le falan ilişkisi var. adam cumhuriyet savcısı yani diye bakıyor olaya. üstelik aynı cemaatin üyesi ikisi de. oh mis. sonra işler patlıyor bütün herkes hapse girince onların aracılık işleri için, vize işleri için başvurdukları memura da sıra geliyor tabi.

    memur alınıyor. yani bu metin işte. ifadesinde bir şeyler söylüyor, diğer bir memurun karısı ve babası gözaltına alınıyor. sonra savcı bu diğer memuru çağırıyor. gel bakayım diyor senin iş arkadaşının verdiği ifadeye göre karınla baban örgütte pozisyon sahibi. sen necisin?

    adam gitmiyor tabi. şuan konsoloslukta mı nerede bilmiyorum. bence vize işlemlerini durdurmaları ondan. adam konsoloslukta. ama bu arada bence adamın öyle çok ciddi bir durumu da yok. yani lider konumunda falan değil bence. biraz ayak işi yaptı bunlar güçlüyken. şimdi götünde patlıyor. ama adam konsolosluktaysa ve direk orada sığınma talebinde bulunduysa amerika sığınma talebini direk hemen reddedip türkiyeye teslim etmez. zaten onlar için bu adamlara isnat edilen suçlar hayali. yok hükmünde.

    amerika burada yanlış ata oynuyor. yani daha doğrusu haksız ata oynuyor. bu elemanlara sahip çıkmaya çalışmamalı. bunu yaparsa karşısındaki haklı duruma düşer.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap