8 entry daha
  • neden sevdiğimiz her şey için bir bedel ödemek zorundayız? ki bir şey zorunlu hale getirildiği zaman, gönüllülük olayı tamamen ortadan kalkıyor. içerisinde gerçekten hayvan sevgisi barındıran insanlar, herhangi bir vergiye tabi olmadan da sokaktaki o canlar için güzel şeyler yapabiliyorlar. ha bu vergi haline getirilirse, hayvanları çatır çutur zehirlerler.

    ki madem öyle o zaman insan yavrusu sahibi vergisi olmalı ( ağlayanlar, sokağa atılanlar, şımartılanlar ve özellikle yolculuklarda altına yapanlar için x2)

    edit: sen oraya trilyon tane sebep, açıklama da girsen, ki artık olay kurguya dönüşmüş, petshoptan köpek satın alan bir insanın hayvansever profili bellidir. biraz da koleksiyoncu mantığına yakındır bu sevgi, hatta ilgi diyelim. yaşadığım bölgede sokak köpeklerinin yüzde sekseni cins. golden ve husky bile var aralarında. adam/kadın her neyse, parasını verip aldığı canın, özellikle altını çiziyorum parasını verip aldığı, sokakta o şartlar altında yaşamasında bir sakınca görmüyor ya da vicdan rahatsızlığı duymuyor. ve sen bu adama diyorsun ki, hadi git satın aldığın köpek için vergi öde. ha, evet. bir noktada petshoplardan satın almak konusunda caydırıcı bir uygulama olabilir. ama bir noktada. bahsettiğim koleksiyoncu mantığıyla hayvan besleyen birileri içinse, köpeği bir ormana terk etmek için gayet makul bir sebep. ortalama bir köpeğin yaşam süresini, köpek satın alanların hepsinin aslında para babası olmadığını, çoğunun kendi zevk ve sosyal merakları adına bu köpekleri aldıklarını, hatta akarı kokarı olmasında uğraşmayım fikriyle hayvanı mal gibi garantiye alarak özellikle buralardan "satın aldıkları" donelerini göz önüne alarak konuşursak, amacının aksine işleyecek bir uygulamadır. köpek sahibi değilim. sadece sahiplendiğim bir kedim var ve çevremdeki tüm hayvanlara elimden geldiğince bakmaya çalışıyorum. elimden geldiğince diyorum, çünkü bunları konuşmak için; birileri gibi şovalyelik yapıp 15824 köpeğe, 3 mahalle dolusu hayvana günlük şu kadar bütçeyle, şu zaman zarfı içerisinde yardımcı olmak ve köpek sahibi olmak gerekmiyor.

    bu yeryüzü, bu doğa bütün canlılara bahşedilmiştir. insanoğlunun bunu hatırlayarak yaşaması, sadece bu konuda değil, aslında birçok sorunun çözülmesi için yeterli olacaktır. ki bu düşünülürse bunca laf kalabalığına da zaten gerek kalmaz!
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap