• (bkz: savaşçı)
    (bkz: isimsizler)
    (bkz: söz)

    yukarıda verilen bkz.lara konu olan dizilerin tamamen ırkçılık ile beslendiğini düşünüyorum. ve buraya taşıma gereği duydum.

    bu, 70–80'lerdeki sex filmleri furyası gibi aniden türeyen dizilerin sebebi hikmeti nedir, merak etmekteyim.

    tanım: yeni türkiyede milliyetçilik kisvesi altında pazarlanan ırkçılığın televizyonlar aracılığıyla halka arz–ı endamı.

    edit: bahsettiğim şey mazlumu zalimlerden koruma ile ilgili değil, türklük imgesinin ya da türklük iminin yüceltilmesi olgusu. bu, ırkçılıktır.

    edit 2: bugün bu dizilerden birinin fragmanında kurşuna dizilmek için bekleyen bir kadının "türkün özü var olsun" demesine şahit oldum. bu öyle bir sahnedir ki izleyen her 7–18 yaş arası çocuğu ve 18–25 arası genci silahlanmaya, türkün varlığı için türk olmayanı yok etmeye iter.

    bu çok tehlikeli.

    edit 3: belki 1984 okumayanınız ya da filmini izlememiş olanınız vardır diye söylüyorum, mutlaka okuyun ve filmini izleyin. zira türkiyeyi çok yakinen hissedeceksiniz.

    son edit: yazdığım hiçbir entry'de kürt milliyetçiliği yapmamama rağmen, beni milliyetçilikle suçlayanları kınıyorum. ben bir algı operasyonun varlığına dikkat çekmek istedim. bu kadar.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap