5 entry daha
  • yüzlerce formülü, maddeyi ezbere bilen; kimyayı, fiziği, matematiği ve hatta biyolojiyi yalayıp yutmuş insan. fizikçilerle bir araya geldiklerinde dünyayı yokedebilme kapasitesine ulaşırlar.

    işin şakası bir yana bırakılırsa, kimyagerlerin sanayileşmiş bir ülkenin en çok gereksinim duyduğu kişilerden oldukları söylenebilir. petrol ve petrol ürünleri, kimyasal madde, ilaç, boya, gıda, metal, kağıt, plastik, temizlik maddeleri, kozmetik, tekstil gibi alanların doğrudan; makine, maden gibi dalların da dolaylı olarak kimyayla ilgisi olduklarından kimyagerler bütün bu iş alanlarında iş bulabilirler. çalışma alanları oldukça geniştir.

    kimyagerler sanayide üç temel bölümde görev alabilirler: kalite kontrol, üretim ve arge (araştırma geliştirme). genel olarak kalite kontrol üretilen ürünün belirli standartlara uygun olup olmadığının denetimi iken, arge yeni ürün tasarımı ve var olan ürünlerin geliştirilmesi anlamına gelmektedir. kimyagerler çalıştıkları yere göre kimya mühendisleriyle, eczacılarla, laborantlarla sürekli iletişim halindedirler.

    kimyagerlik lisans programı, üniversitelerin fen edebiyat fakültelerinin kimya bölümlerinde verilmektedir.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap