37 entry daha
  • yeni sezonu bu güzel oyunla açtığım için çok mutluyum. oyuncuların performansı, reji o kadar başarılı ki diyecek çok bir şey bırakmıyorlar insana. metnin gücü de güncelliği de geçen binlerce yılda hiçbir şey kaybetmemiş. isa'dan 400 yıl kadar önce yazılmış, varın siz düşünün.

    bunları şimdilik geçelim. niye mi? başka bir şey var. şu devlet tiyatroları var ya... hani atatürk'ün 36'da temellerini tatbikat sahnesiyle attığı kurum. 20 yıldır sivas'ta kendi oyuncu kadrosuyla bir müdürlüğü var dt'nin. işte o yirmi yıldır sayısız oyun, sayısız sahnede perde açtı. turnelerde dolaştılar yıllarca. sivas? hı hı, o sivas. bugün nereye geldiler? elazığ'a. hı hı, bildiğiniz elazığ'a.

    yobazlık, gericilik, düpedüz aptallık sardı dört bir yanımızı. anadolu mahvoldu gidiyor... yok yok o kadar da değil işte. 36'da bozkıra atılmış o çekirdeklerin meyvelerini yiyebiliyoruz hâlâ. bu akşam beş kadın çıktılar belirtilen saatte. dinleseniz anlardınız, çağlar üstü ilericiliği. doğrunun, iyinin yanında olmayı beş kadın anlattılar aslanlar gibi.

    bozkırın ortasında kurulmuş, öyle ya da böyle yaşamaya çalışan cumhuriyeti düşündüm oyun boyunca. sağ olun be! gerçekten! çok yaşa kemal paşa!
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap