1 entry daha
  • 65 ülkeyi 200'ün üzerine çıkarma projesinin, yani (yep) yeni dünya düzeninin avrupa'daki önemli ayaklarından biri.

    daha önce gariban afrika'da, "vahşi" ortadoğu'da, düşman sovyetler'de, hatta orta direk avrupa ülkeleri olan yugoslavya'da, çekoslovakya'da süregiden süreç ilk defa dünyanın önde gelen bir ülkesine sıçradı. ispanya ekonomik krize de girse batı kültürünün en önemli 3-4 renginden biriydi. her ne kadar şu an bu ayrılık açıktan desteklenmiyor gibi gösterilse de günü geldiğinde iş tamamlanacaktır.

    20 yıl önce şunu sorduk: neden barcelona'daki mc donaldslar menüleri katalunca yazdı? demek ki bugünler içinmiş.

    şuraya dikkat edelim, britanya'yı var eden kelt dili, irlanda lehçeleri unutulurken, neden katalunca, bask kültürü batının en önemli 4 dilinden, kültüründen birine yenilmedi. nasıl yaşatıldı?

    şimdi şunu diyoruz:

    güçlü ve müreffeh ülkeler de günü gelince bölünecek. belçika sıradaki ülke olmaya aday. diğer yandan suriye, ırak, suudi arabistan belki türkiye'de sırasını savmaya çalışacak. ancak planlayıcılar durmayacak.

    ve amaç:

    artık iyice belli oldu ki, küçük ülkeler aslında hiç var olmayacak. global kültür ve şirketleşme hakim olacaktır. sosyal medya ve bitcoin'i sakın ihmal etmeyelim. şu an sosyal medyanın getirmekte - götürmekte olduğunu, yaratacağı değişimi tahmin bile edemiyoruz. düşündüklerimiz olacakların %10'u bile değil kanımca.

    bitcoin de önemli. "ben yaptım oldu" para biriminin zirvesine hazırlıktır bu girişim. balon olup patlasa dahi bu deneme işlevini görmüş olacak.

    sonsöz:

    yepyeni dünya düzeninde ülkelerin bölünmesini engellemeye ne zenginlik ne kültür mani olabilir. bu planlara mani olabilecek tek güç, sosyal medyada kendini pazarlamak, avmlerde yemek ve alış-veriş yapmak yerine, ağaçların altında yürürken tefekkür eden, hayatı ve ölümü düşünen insanlardır.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap