42 entry daha
  • annemdir.
    şimdi şöyle anlatayım.
    yaşadığımız yer olan keşan'da 80'li yılların başındayız. ben ve ablam okul öncesi yaşlarda olabiliriz, o yüzden olayı hayal meyal hatırlıyorum (daha büyüyüce öğrendiklerimle olayı kafamda bütünledim).
    küçük ilçelerde bölgecilik diye bir kavram vardır. dışarıdan gelip yerleşenlere iyi gözle bakılmaz. sahip olduklarını kaybedeceklerini düşünen kişilerde bulunan ilkel bir dürtüdür bu. bir kürt aile (anne baba ve küçük oğulları) mahallemize taşınıyor (mahallemizin ilk kürtleri diyelim). şimdiye kadar kimse kürt görmediği için kimse bunlarla konuşmuyor, komşuluktan kaçınıyor. bir tek annem selamlaşıyor kadınla.
    annem ptt'de çalışıyor. her akşam bu küçük ailenin evinin önünden geçiyor yürüyerek. oğlan "bana ne getirdin ?" diyor; annem de cebinden sakız çıkarıp veriyor küçük çocuğa. böyle bir ritüelleri var.
    aile çok fakir. adam kan davalılarından kaçmak için buraya, türkiye'nin diğer ucuna kaçmış. biz kan davasına sadece türk filmlerinden aşinayız o dönemde.
    annem ptt'de koli bölümünde çalışıyor. güvenlikten oldukça uzak bir görevi var; kolilerin içini uygunsuz bir gönderi olmasın diye kontrol ediyor! bir gün bir koli geliyor, annem içini açıyor ve her akşam sakız verdiği çocuğun kesik kafasıyla karşılaşıyor!
    o günleri çok kötü hatırlıyorum. annem eve kusarak gelmişti. günlerce bir odaya kapandı. hiç bir şey yiyemiyordu. babam, bana ve ablama "anneniz çok hasta" diyor, çok küçük olduğumuz için olayı anlatmıyordu. annemi göremiyorduk, sadece yatak odasından inleme ve öğürme sesleri geliyordu.
    sonradan öğrenildiğine göre bunların kan davalıları izlerini bulmuş, intikam için küçücük çocuğa kıymışlar. annem cenazeye katılmış. çocuğun annesi anneme yapışmış "ona neler yaptılar biliyor musun abla" diye ağlamış "o sakız verip öptüğün çocuğa neler yapmışlar". zavallı çocuğa tecavüz de etmişler. annem oracıkta bayılmış tabi.
    neyse.
    annem o olaydan sonra; küçücük bir çocuğa böyle iğrenç bir şey yapılabileceği düşüncesini kafasına soktukları için tüm kürtlerden nefret etti. ırkçılığını bizzat kabul eder.
    ben ırkçı değilim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap