25 entry daha
  • sinematiği tekrar tekrar izledikten sonra bugün biraz analiz kasayım. yarısı yanlış olabilir, yanlışları düzeltin de muhabbet doğsun. özlemişim sinematik üstüne muhabbet döndürmeyi. haliyle sinematik spoiler'ı olacaktır.

    --- spoiler ---

    şimdi herkes konu kalmadı da alliance horde savaşı verdiler, pvp paketi verdiler diyor. ben böyle olmadığını düşünüyorum. bütün konuyu tek bir sinematik ile veremezlerdi, sanmıyorum. paketin adı battle for azeroth.

    varian'ın * ölümü sonrası hali hazırda sylvanas'tan nefret eden genn greymane'in, işi daha da ileriye götürüp bunu bir alliance horde savaşı haline getireceği belliydi. sylvanas'a olan nefreti kendisini amacından bile saptıracak halde. zira sylvanas, greymane'in oğlu liam greymane'i öldürmüştü.

    kısa bir özet; gilneas savaşı sırasında sylvanas genn greymane'e bir ok sallar, fakat liam babasını korumak için önüne atlar. rip.

    dediğim gibi, ben bu alliance horde kavgasının bir prequel ya da ağza bal çalmalık kısa bir şey olduğunu düşünüyorum. asıl savaşımız bence hala old god'lar ile olacak. battle for azeroth da bence azeroth ile ilgili. zira azeroth'un da bir old god olduğu muhabbeti çokça geçti zamanında. hatta ve hatta bütün old god'ları öldürmek azeroth'u bitirmek anlamına geliyor şeklinde lore'da bir yer bile edinmişti. bu bakımdan aslında belki azeroth'u bir şekilde korumaya çalışıyor olabiliriz.

    gelelim anduin'e. ben anlamıyorum ya da yaşlanmaya başladık ve bazı noktaları kaçırdım. anduin paladin oluyor, priest oluyor, nasıl oluyor? bayağı bayağı paladin'di uzun bir süre. savaşta bile aslında resmen retribution paladin gibi giriyor. sonra bir anda healing barrier açıyor.

    birçok kişi mass resurrection demiş ama ölüleri diriltmiyor arkadaşlar. zaten sahnede ölü yok, sürünen askerler var. o bir healing barrier. zira yıllardır resurrection'ın animasyonu hiçbir şekilde değişmedi. ona göre, hatta ilk wow sinematiğinde olduğu gibi bir resurrection animasyonu yaparlardı.

    çok tatlı detaylar da var. mesela üzerine ok * * * yağan orc, saurfang. yaşlanmış. hatta gördüğümüz herkes yaşlanmış. sylvanas dahi. bu sinematik legion'ın topraklardan temizlenmesinden uzun bir süre sonrasını anlatıyor olabilir.

    devam edelim.

    canımız, kraliçemiz, banshee'lerin banshee'si sylvanas. suratındaki horde'u sahiplenme bariz bir şekilde belli oluyor. tabii ki bu sylvanas. her zaman aslında başka bir amacı olacak, ölümsüzlük peşinde koşmak gibi. fakat bu sinematikte bariz bir şekilde warchief rolünü çok güzel yansıtmışlar. mimiklerindeki kararlılık bile belli.

    derken banshee form'a girip wail of the banshee çakması gerçekten ağlattı. o sahneyi 20 kere izlemiş olabilirim. peşinden for the horde diye bağırması resmen orgazm.

    yıllardır orc'ların bağırmasına alışmıştık ama bu bambaşka geldi, mükemmel.

    farklı bir detay gözüme takıldı. anduin'in yere çaktığı troll bir shaman olabilir mi? greymane anduin'i kaldırmaya çalışırken bir lightning bolt yiyor ve peşinden bir orc zıplayarak geliyor. elinde 1h sword ve 1 adet shield var. tanking spec shaman oyunun ilk zamanlarından beri istenen bir şey ve insan acaba demeden geçemiyor. hoş, lightning bolt farklı bir yerden geliyor gibi ama insan yine de meraklanıyor.

    bir 20 kere falan daha izleyip belki bir şeyler yakalarız ama bu bile titretmeye yetti. helal olsun lan, müthiş bir iş bence.

    umarım paket en az legion kadar güzel bir paket olur.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap