8 entry daha
  • herkeste bir seviye var olmakla beraber, kendini olmak istediği gibi kabul ettirmeye çalışanlar, kendini kabullenmeyi başaramamış kişilerde kalın bir şekilde var olan bariyer.

    sevilmediklerini ve toplumdan dışlandıklarını düşünen bu kişilerin sevilmek, övülmek ya da kabul edilmek için yaptıkları eylemler gerçek kendileri ile dış dünya arasında bir yapmacıklık alanı oluşturur. bu yapmacıklık zaman içinde diğer kişiler tarafından fark edilince doğal olarak uzak durma refleksine maruz kalırlar. insanlar kendilerini bu kişilere karşı korumaya alıp içlerine almadığında kişi gerçek kendilerinden uzak durulduğunu sanarak yapmacıklığını arttırır ve bu bir kısır döngüye girer.

    öğrenilmesi gereken belki de insanın kendisi olmaya çalışmak zorunda olmamasıdır. zaten kendinizsiniz. herkes sizi sevemez herkesle iyi geçinmek zorunda değilsiniz. varlığınız diğerlerinin varlığına bağlı değil. neyden hoşlandığınızı keşfedin. bazı durumlarda kendinizi önemli hissedin. sizi önemsiz hissettiren kişilerden uzak durun. siz kendinize yöneldikçe insanlar da size yönelir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap