• maalesef başlığa en iyi bu şekilde sığdırabilen durum.

    nuriye gülmen ve semih özakça terör örgütü üyeliğinden dolayı açlık grevinde bulunurlarken hapse atılmışlardı. açlık grevine hapiste de devam etmişlerdi. son duruşma dün görüldü ve savcının tahliye talebini hakim reddetti.

    ben de haklarındaki suçlama olan terör örgütü üyeliğine dair bir suç delili olduğunu göremediğim için tutuklanmalarının kesinlikle adaletsiz olduğunu düşünüyorum. ne semih'in ne de nuriye'nin ideolojisini zerre kadar sevmememe ve bana dünya görüşü olarak neredeyse zıt bir yerde olmalarına rağmen. işten atılmaları ise apayrı bir durum.

    fakat biz burada hak ve adaleti asla bir arada olmak istemeyeceğimiz insanlar için bile savunmaya çalışırken dev-genç nuriye ve semih'i tahliye etmeyen savcı ve hakimleri daha önce dhkp-c'nin teröristlerinin savcı mehmet selim kiraz'ı katlettiği gibi katletmekle tehdit etmiş *:

    http://i68.tinypic.com/n9udz.jpg

    "nuriye ve semih'i tahliye etmeyen savcılar ve hakimler bu fotoğrafa iyi bakın!"

    üstelik savcının mahkemeden nuriye ve semih için tahliye istediği gün.

    savcı mehmet selim kiraz da berkin elvan'ın katillerine en yaklaşan, karanlığı çözmek için elinden geleni ardına koymayan adalet peşinde koşan bir adamdı. onu da aynı örgütler "berkin elvan'ın katilini bulmamakla" suçlamış ve katletmişlerdi, onca uğraşına ve çabasına rağmen.

    halen rahat rahat savcıların öldürülmekle tehdit edilebildiği, dhkp-c'nin beğenmediği yargı kararlarında hakim ve savcı öldürebildiği bir ülkede diktatörlük olduğuna beni kimse inandıramaz. en önce dhkp-c'nin bu hareketleri nuriye ve semih'i zor duruma sokar, örgüt üyeliği suçlamalarını pekiştirmekten başka bir işe yaramaz.

    her zaman söylemişimdir, bu ülkenin diktatörlük sorunundan önce çok daha büyük bir yobazlık sorunu var. bu yobazlık da en çok kendisine "sol, devrimci, sosyalist, kemalist" kesimlerde. bütün kesimlerdeki yobazların sesi kısılmadıkça, bu yobazlara karşı mutedil insanlarca, gerçek adalet yanlılarınca ses çıkarılmadıkça bu tehditlerin ardı arkası gelmez, daha pek çok masumun canı yanar.
hesabın var mı? giriş yap