10 entry daha
  • garip bir yerdir fenerbahce parki. haftaici gidildiginde sessiz bir huzur vaad eder. $ehrin ortasinda kurtarilmi$ bir bolgedir: gurultuden, aceleden, ke$meke$ten, kirlilikten kurtarilmi$tir. haftasonu ise $ehrin kendisi neyse park da o olur.

    istanbul'un bircok parkina gore farkli olan yani ise, kendinizi bir anda 18. yuzyil dekoru icinde bulmanizdir. park mobilyalari fransa'dan falan ithal olacak ki (lambalar, mermer ku$ banyolari, banklar..vs.), romantik donemde gecen bir filmin icindeymi$ hissiyle sanki kabarik etekli, gune$ $emsiyesini dantelli eldivenli zarif elleri ile tutan şapkali bir damoiselle (bagyan), ona $apka çikartarak selam vermekte olan bir gentil homme (bir ce$it erkek) gorecek gibi olunur.

    bu atmosferi peki$tirmek icin fahi$ fiyatlara keyif sunan cay bahcelerinden birinde, yaza dogru (belki yazin da) smokin giymi$ beyler yayli quartet olarak klasik muzik icra ederler. gote kacan kahve ve corek fiyatlari e$liginde e$siz bir zevktir muzigi o atmosferde dinlemek.

    imparatoricelerin en unlusu theodora'nin vakti zamaninda yaptirdigi sarayi tam da bu parkin oldugu yerdeydi bir zamanlar.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap