4270 entry daha
  • uzun zamandır elime para geçtikçe aldığım ve bugüne kadar hep güldüren ama bugün ilk defa ürküten kripto para birimi.

    altcoinler de dahil olmak üzere ne var ne yok satıp çıkasım var. akıl mantık dışı bir yükselişte. özellikle hacim olarak geldiği nokta gerçekten korkunç. şu anki yükselişi sadece volatilite ile ya da piyaslardaki gelişmelerle açıklanamayacak kadar dramatik. piyaslardaki iyi gelişmleri fiyatlarken olumsuz gelişmleri resmen görmezden gelerek soluksuz yükseliyor.

    ve beni en çok endişelendiren ise çevremde bu işten hiç anlamayacak insanların, anlasa anlasa bu anlar diyerek "nasıl gireriz, ne yaparız" diye sürekli beni aramaları. o kadar ne yaptığını bilmez, ne yapacağını bilmez, saatlerce anlatsan anlamayacak insan aradı ki; saadet zincirinin en son halkaları da sisteme girmeye başladı diye düşündüm. tabii arkasındaki bütün teknolojiyi veya bilinmeyen amaçlarını(komplo veya değil) bir kenara bırakıp saadet zinciri diyebilmek sığırlamasına bir sığlık olsa da, en azından güzel bir silkeleme zamanının çok yaklaştığını düşünüyorum. silkelemeden kastım da kar realizasyonu gibi finansal/ekonomik/olağan/şirin/teknik bir durum değil...bildiğin keriz silkeleme.

    artık 15.000 usd seviyesinden 10.000'e mi geriler, 20.000'den mi döner bilemem. gerçi bunlar bile bitcoin için olağan hareketler sayılır. son 6 ay içinde 5.000 seviyesinden 3.200 seviyesine, 7.500 seviyesinden de 5.600 seviyesine düşüp tekrar yükseldi. ancak bu kadar bilinçsiz kitlenin aynı anda dahil olduğu sistemdeki panik satışı, daha öncekiler gibi %30-35 yerine %50-60'lık bir düşüşe sebebiyet verebilir.
38340 entry daha
hesabın var mı? giriş yap