208 entry daha
  • gidecek olanlara önce in the name of the father izlemelerini, sonra da kilmainham gaol hapishanesini ziyaret etmelerini önerdiğim güzel şehir. o hapishaneyi öyle gezmek çok daha anlamlı olacaktır.

    edit: hayatta en çok sevdiğim film once’ı da önermiş olayım. grafton street’te gezerken kafanızda falling slowly çalsın, filmin açılış sahnesinin çekildiği köşeye şöyle bir bakın. irlanda filmleri çok güzel.

    ve tabii samuel beckett bridge yakınlarındaki great famine memorial’ı gece görmeyin yoksa bizim gibi gecenin kör karanlığında tesadüfen denk gelip altınıza sıçarsınız.

    ve merak ettiğim bir konu, visa waiver program ile bir kez ziyaret edenler sonrasında tekrar visa waiver kapsamında kapıda vize alıp girebiliyor mu? yakın zamanda ziyaret etme planım yok, ama tekrar gidecek olsam irlanda vizesiyle uğraşmazdım açıkçası. iş vizesine bile ret verebildiğini ve çok uğraştırdığını duyduğum, vizesi uk ve schengen zone’da geçerli olmayan, eu üyesi olduğu halde schengen kabul etmeyen garip bir ülke irlanda. cliffs of moher taraflarını görememek içimde kaldı ama avrupa’da tek bir ülkede geçerli bir vize için o kadar kasamam maalesef.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap