6 entry daha
  • takımlar arasında yaşanan inanılmaz rekabet.
    her takım her takımı en azından kendi sahasında yenebilir. tabi bu sene city'yi kimse yenemiyor. o bir istisna. bu yüzden de yenilmezlik rekorunu kırdılar. top seviyede 6 takım var ve de bunların yanında premier ligin gediklisi olmuş everton, newcastle utd gibi ortalama takımlar var. baktığımız zaman bu senenin kötülerinden lige yeni çıkmış brighton bile kendi evinde büyüklere kolay kolay maç vermiyor.
    mesela ispanya ligine kıyasla ligde iki büyük yok. ispanya'da barca ve real gelene geçene 4-5 sallarken ingiltere liginde böyle bişey söz konusu bile değil. rekabet öylesine yüksek ki 3-3, 4-4 gibi bol gollü beraberlikler çok fazla görülüyor. ben açıkçası diğer liglerde bu tür maçlara çok az şahit oldum. türkiye liginde zaten olmaz.
    bu ligde kimse topu karşısına alıp 11 kişi defans yapmıyor. oyunun zevkini artıran en önemli şey olan golü atma derdinde herkes. böyle güzel futbol olursa zaten stadlar da boş kalmıyor doğal olarak.
    tüm stadlar full çekiyor. kombinelerin hepsi sezon başında bitiriliyor. kombinesi olmayan bir taraftarın sezon içinde bir maça bilet alabilmesi bile hayli güç.
    ve son olarak da daha önce belirtildiği gibi gol olunca stadta herkesin çılgınlarca sevinmesi sonucu oluşan kameranın titremesi, gol olunca çıkan yeahhh sesi, gol kaçırınca herkesin aynı auvvv çekmesi ligi güzel kılan detaylardan.
327 entry daha
hesabın var mı? giriş yap