1064 entry daha
  • günün(dünün) tartışma konusu olmuş takımıdır.
    nedeni ise liderlikte devam etmeleri hala.

    şimdi çocuklar ben buraya tüm tartışmayı sona erdirmeye geldim.
    1. bu takıma göğüs sponsoru olan makro inşaat sahibi ercan uyan akp küçükçekmece gençlik kolları kurucu başkanı , önemli bir detay. makro şirketi başakşehirde yaptığı inşaatlarla yükselmiş (peşkeş was here). keza arda'nın başakşehir'e gelişinde yine büyük katkı yapmışlardır. (bu kısım bilicin rip uyarısıyla düzeltilmiştir.)
    2. bu takıma sırt sponsoru olan 3. istanbul köprüsü . baktığımızda özel şirket olabilir ama aynı zamanda değildir de. rüşvet ödeme aracı dahi olabilir bu sponsorluk. köprüsün sen aq neyin reklamındasın. zaten geçmesi zorunlu olanlar belli, geçebilitesi olanlar belli. gereksiz bir sponsorluk daha.( yazar olsan ne yazar olmasan ne yazar uyardi editi) 3. istanbul aslinda basaksehirde yapilan 1000 konutluk bir projeymis. asaf iş ortaklığı adlı şirketinmiş ve bu şirket 1 suudi 3 turk sirketten olusmaktaymis. 2016 yilinda 100bin tl sermayeyle kurulan sirket bu takimin sirt sponsoru ve milyar tllik bir proje yurutmekteymis.(vay amina koyayim rakamlarin sahteligine ve ucukluguna gel)
    3. intercity şort sponsoru. çok mu lazımdır, intercity'nin buna ihtiyacı mı vardır ? muhtemelen yapılan anlaşma şortta reklama karşılık futbolcuların ve üst kademe yöneticilerinin arabalarıdır.
    4. başka da sponsor yok. (formada görünmeyenler dışındakileri hariç tuttum. kiğılı falan kolay işler gençler. ver bize takım elbise al sana sağda solda göstereyim anlaşması.)

    şimdi sponsorlukların başını görüyoruz ki yandaşlar çekiyor. bu elde dursun 1.

    gelelim ikinci mevzuya, bu takım nasıl peydah olmuştur ?
    bu takım 2015 yılında süper lige yeniden çıkan istanbul büyükşehir belediye spor kulübü'nün ismini değiştirmesiyle istanbul başakşehirspor olmuştur. bakın kamu malının özele dönüşmesi burada başlamıştır. önce ismi değişmiş, futbolcuları transfer edilmiş. yeniden dizayn edilmiş ve bu spor kulübü dönüp dolaşıp bir anda 7 ortaklı bir kulübe dönüşmüştür en nihayetinde. yerseniz. kimden kimi aldınız afederseniz amına koyayım ? para ödediniz mi bari ?

    sonra bu başakşehir türlü olaylarla bir şekilde yolunu tutturmuş ve kendine üst sıralarda yer bulmuştur. buraya kadar da tebrikler.

    burada bir parantez açıyorum ki gerçekten insanlar neye isyan ediyorlar onu anlayın. osmanlıspor da bir belediye takımıdır. ankara büyükşehir belediye devamı olup iyi yerlere zamanında gelmiştir ve osmanlıspor adıyla yakın gelecekte ülkemizi temsil etmiştir. temsil ederken ne yapmıştır ? as 11'iyle avrupa maçına çıkmış sonuna kadar mücadelesini vermiştir. avrupa maçı öncesi dinlendirme dahi yapmıştır lig maçlarında, çünkü ülkeyi temsil etmektedir.

    ama gel gelelim bu amına koyduğumun başakşehiri ne ülkeyi temsil etmeye yanaşır ne başka bir şeye. tıpkı bir oorrrrrrrrrrrrrrrrrospu çocuğu gibi kendinden olanı aşağı çekip yukarı çıkmaya çalışmaktadır ve bu da hiç kimseye hoş gelmiyor. kime neden gelsin lan ? adam senin benim vergimle kurulmuş, sonra peşkeş çekilmiş. yandaş sponsorlarla donatılıp ortamlara salınmış ve senin benim kulübümü sikmeye çalışan, milli değerlerden nasip almamış bir kulüp.

    işte bu yüzden kimse sevmiyor. ve işte bu yüzden de zaten başarılı olamayacak. sonunda iyiler mutlaka kazanır. sizim kompakt futbolunuz da size çok net girer canısı. inanmayan atsın fav'a.
    bu sene de şampiyon olamayıp kadro şişkinliğinden yarak kürek seçimlere gidip yanlış oyuncuları tutacak ve zamanla kaybolacak takım.

    dipnot editi: resmen futbol kulubu ayagina insaat sirketlerinden proje onayi karsiligi alinan paralarin aklandigi kulup. bu net bir şikedir ve yasal değildir. parlatildikca daha buyuk firmalardan sponsor alarak rusvet paralari aklanacaktir. ortada bulunan 7 ortak(yersen) uzerinden...
    neden sikedir cunku basarisiz bir kulube yuksek butceli sponsor olunmasi mumkub degildir. kulup basarili olmali ki rusvet paralarinin aklanmasi da daha yuksek meblaglardan olsun. buyuk sikis hocam. yazdikca aydinlanma yasiyorum ben biraz ara.
4215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap