1293 entry daha
  • öncelikle zeytin dalı harekatını destekliyorum ve doğru buluyorum ancak eleştirilerim var.

    rte, zeki ama zekasını iyi işlere harcamayan bu toplumun bir temsilcisi olarak kendini yine iyi pazarlıyor ve amerika'ya rağmen bir şeyler yapıyormuşuz gibi satıyor operasyonu, bu milleti oy elde etmek için yine çok fena gazlıyor.

    neden mi?

    ortada amerika'ya rağmen yapılan bir harekat yok. obama bizi kandırmışmış, obama mı kaldı? gir menbiç'e de görelim samimiyetini, kararlılığını madem? bir kaç ay önce kendin izin verdin, trump vardı, peşmergeyi kendi sınırımızdan soktun menbiç'e be. afrin bittikten sonra menbiç' e girilmesi şarttır, yoksa her şey çöp olur. menbiç bittikten sonra ırak ile sınır temizlenmelidir, yoksa her şey yine çöp olur. bunların tamamını hiç durmadan yapmak zorundayız artık. dibine kadar.

    afrin'de amerika yok, hiç olmadı, rusya vardı ve idlib karşılığında geri çekildi, yoksa nereye giriyorsun? hatta amerika menbiç'tekilerin kendi insiyatifleriyle afrin'i desteklemeye çalışması halinde menbiç'teki desteğini keseceğini açıkladı ypg'ye. amerika'nın bu derece alakası yok afrin'le, desteklediği bölge sadece menbiç ve fırat nehrinin doğusundakilerdir.(şimdiye kadar)

    o hamaset dolu ve hedefinin adını ağzına almadan(alamaz) yapılan "bayrağını indir de biz alıp elinize teslim etmeyelim, rozetini çıkarda biz terörist cesetleriyle beraber gömmek zorunda kalmayalım" konuşmaları tamamen siyasi gazlamadan ibaret. operasyon yapılan afrin'de bunların hiç biri yok. amerika'ya atar yapıyor gibi çek beni kanka, sanki afrin amerika'nın umrundaydı. afrin yüz yıllardır bugünkü yapısında duruyor, yeni bir şey değil mevcut durum.

    bu çok kolay bir operasyon ve çok düşük sayıda şehit verilerek seçime kadar olabildiğince yavaş yapılacak. toplum yok yere çok korkutuluyor, yapılanlar çok büyük gösteriliyor ve buradan nemalanıyorlar. yapılan yanlışlar doğrularla telafi edilirken siyasi çıkar elde edilecek büyük oyunlarda tezgahlanıyor. öyle bir hava oluşturuldu ki ekonomik yıkımın sebebi için hedef saptırılıyor ve akp iktidarına muhtacız algısı oluşturuluyor. yine kendi sebep olduğu 4 milyona yakın suriyeli'yi de buralara yerleştirecekmiş. fırat kalkanı ve zeytin dalı ile temizlenen sınırımıza yakın köy ve kasabaları dolduracağız o kadar. devamı getirilmediği sürece bu yapılanların hepsi boşa gider, tek işlevi akp'ye seçimlerde yüksek oy kazandırmak olur.

    samimiyetine hiç bir zaman inanmadığım, geldikleri günden beri kandırılmaktan bir hal olmuş bu adamlar devleti işte böyle yönetiyor. kendi hatalarıyla düştükleri durumdan çıkmak için mecburen operasyonlar yapıp fakir ailelerinin asker oğulları üzerinden bir de üzerine yine siyasi rant elde ediyorlar.

    uzun vade planlarda daha da güç kaybediyoruz, kendimizi kandırıyoruz, birbirimizi oyalıyoruz, kendi felaketimizi kendimiz hazırlıyoruz adım adım.

    ben şehit yakını ya da şehit olsam bu adamlara hakkımı falan helal etmem, zaten etmiyorum ne kadar hakkım varsa.

    not: şu an insanlar harekatın kendisinden ve amacından çok rte'nin atarlı cümlelerinin sarhoşluğu içinde zevkten zevke koşuyorlar, gündemleri bu.
1377 entry daha
hesabın var mı? giriş yap