20 entry daha
  • işe yaramaz bir (bkz: ai).

    istediğiniz kadar yapay sinir ağı, derin öğrenme, evolutional/convolutional learning vs. ekleyin. chatbot'lar "memory" yani hafızaya sahip olmadıkça beş para etmeyecek.

    chatbot'ların en büyük eksiği kendisi ile bir konuşma yaptığınızda diyalogu bir bütün olarak algılamak yerine son bir veya iki cümleye odaklanması. bundan dolayı da hiçbir zaman konuyu ve bağlamı yakalayamıyorlar ve bu yapay zeka da maalesef bu konuda sınıfta kalıyor (diğer pek çok chatbot gibi).

    müzikten konu açıyorum. metal müzik sevdiğimi ve favori metal grubumun (bkz: trivium) olduğunu söylüyorum. buraya kadar yazdığım cümlelere mantıklı gözüken yanıtlar alıyorum. ama iki dakika sonra "benim favori metal grubum nedir?" diye sorunca bilemiyor?

    bir kez daha tane tane anlatıyorum en beğendiğim grubun (bkz: trivium) olduğunu ve hemen ardından soruyorum favori grubumu, verdiği yanıt: "metallica mı?"

    bu entry'i okuyan herkes benim trivium'u sevdiğimi anladı ama bu yapay zeka hala anlayamadı maalesef.

    arkasındaki o müthiş teknolojiler size sadece dışarıdan bakıldığında mantıklı akan bir konuşma hissi veriyor ama aslında sizinle sadece son cümle odaklı konuşuyor . cümle bazında cevaplamanın kralını (bkz: siri) yapıyor zaten. siri atar yapana gider bile yapıyor.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap