5 entry daha
  • birkaç haftalıkken sahiplendiğim yavru kedimi veteriner 6 aydan sonra kısırlaştıralım demişti. nasılsa bişeyi yok, kızgınlığa girince de ne kadar kötü olabilir ki diye düşündüm ve hep erteledim. aslında bazı veterinerler de 1 yaşından önce yapılmasının gelişimini tamamlamadığından doğru olmayacağını söylüyor. kafam çok karışıktı. korkuyordum da bişey olursa diye. sonuçta 11 aydır benimle. ilk kızgınlıktan sonra yapılmasının gelişimini tamamlamış olacağı düşüncesi ile daha doğru olduğuna ikna oldum bekledim. önceki hafta deliye çevirdi azap çektik uykusuz geceler..

    geçen cuma için randevumuzu aldık. aç gitmesi gerekiyordu ama ben kıyamadığımdan sabah erken saate kadar yemesine izin verdim. zaten öyle obur bişi diil kızçe. suyu sever, susuzluğa dayanamaz. musluğa ağzını dayadı ben dişlerimi fırçalarken sabah su bulamayınca. saat 10'da kliniğe gittik. bana bi kağıt imzalattılar insanlarda olduğu gibi. ameliyatı gerçekleştirecek olan cerrah herşeyi anlattı. önce sersemletici ilaç vereceğiz sonra gazla uyutacağız ameliyat 1 saat sürer, uyandırmak için ilaç vermek istemiyoruz dileriz ki kendisi uyansın akşam 6 gibi taburcu edebiliriz dedi. karnına minik bir kesik atıp alacakları parçaları tarif etti.

    insanlarda olduğu gibi tabi ki anesteziden kaynaklı risk söz konusu ancak kediler dayanıklı hayvanlar, bugüne kadar kötü bir şey yaşamadık dedi. onlara ve tekir kedime güvendiğimden imzaladım. akşam 7 gibi gittiğimde o kendine gelmiş odada bekliyordu. kolunda damar yolu açıldığından bandaj vardı. onu dün aldılar. karnını komple sarmışlar dikişi açamasın diye. boyunluk takmayı teklif bile etmediler. ben de zaten istemeyecektim. eve gittiğimizde bandajından utandı bizimkiler sakince karşılasalar da. yatağın altına kaçtı. saat 9'da su, 10'da ıslak mama verdim. bi süre sadece ıslak mama vermemi söylediler. ilk gece 100 gram ıslak mama ve bolca su içti. gece boyu evin köşelerinde hareketsiz bekledi. sargısıyla kavga etti. ertesi gün kakasını yapabildi. cumartesi gecesi her zamanki gibi yanıma yatıp kolumun altına kedi masajı yapmaya ve beni emmeye devam etti. pazar günü evde uçmaya, koltuktan koltuğa hatta ben duş alırken 2 metre yüksekliğindeki banyo dolabına zıplamaya başladı. dün kontrole gittik herşey yolunda. 48 saatte bir enjektörle antibiyotik verecekler.

    uzun bir yazı oldu ama dişi kedi sahibi olarak ameliyat öncesi ben de çok tedirgindim. 1 günde iyileşti neredeyse. çok şükür kusma, kabız vs. bir durum olmadı. sargısı pazar günü alınacak. o zaman tüyleriyle ilgili psikolojisi bozulur mu ona bakacağım. ama tüylerin de 10 günde uzadığını söylemişler genelde. aklıma başka bişi gelirse editlerim. sorusu olanlara da yardımcı olabilir hatta veterinerimize de sorabilirim.

    edit: en çok kedinin durulması ile ilgili soru geliyor. ameliyat sonrası 1 ayda eski haline döndü. şu an bizim kızda en ufak durgunluk, sakinlik yok. kızgınlık belirtileri dışında hiçbişey geçmedi. oyun oynaması, uçması, koşması, oramızı buramızı ısırmak istemesi tam gaz devam ediyor.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap